Studiu Aardman dochází modelína. Najde znovu tu správnou?

Studiu Aardman dochází modelína. Najde znovu tu správnou?
Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon | Aardman Animations Ltd.
Studio Aardman se totiž potýká s poměrně netradičním problémem. V Británii pro ně modelínu, ze které tvoří své postavičky, vyráběla pouze jediná firma – Newclay Products. V březnu však továrna zavřela svůj provoz a studiu Aardman Animation nezbylo nic jiného, než skoupit veškeré zásoby ze skladu, aby mělo pokrytou výrobu nasmlouvaných filmů do roku 2024.

Modelínu od Newclay Products studio Aardman používalo pro všechny své filmy a seriály již od roku 1972 pro její tvárnost a pevnost. Poprvé ve své historii tak bude muset najít odpovídající náhradu, i když ve hře je prý i možnost, že si zkusí modelovací hmotu vyrobit samo podle vlastních požadavků.
Piráti!
Z natáčení snímku Piráti! | Aardman Animations
Natočení plánovaného, zatím nepojmenovaného snímku o Wallaceovi & Gromitovi (2024) by daná situace ohrozit neměla, neboť zásob je zatím dostatek, ovšem zda nedojde ke zdržení u dalších pořadů, nikdo v tuto chvíli netuší. Aby se to nestalo, Aardman musí nutně najít řešení během příštího roku.
Na závěr ještě připomínáme, že některé pořady studia Aardman, včetně Slepičího úletu a Ovečky Shaun, můžete zhlédnout na Netflixu.