Pohádkově pro nejmenší

děti čtení Flicker
Dnes vám představíme čtyři dětské knihy. První vás naladí na Vánoce – seznámíte se se skřítkem Jedličkou. Druhá potěší milovníky poezie, ve třetí se dozvíte, jaké dobrodružství zažil plyšový zajíček Felix, a ve čtvrté se vydáte na letecký tábor.

Máte rádi Vánoce? A skřítky? Pokud ano, rozhodně si nenechte ujít příběh s názvem Vánoční Jedlička od oblíbené české autorky Zuzany Pospíšilové.

Vánoční příběh z pera osvědčené autorky dětských knih o skřítkovi, kterého si rodina Mráčkových donesla domů spolu s vánočním stromečkem. A děti mu daly jméno Jedlička. Nejen proto, že se k nim dostal s vánoční jedličkou, ale také proto, že je to náramný jedlík. A taky vykuk všemi mastmi mazaný, se kterým děti zažijí různá dobrodružství.
Kniha je určena jako první čtení, lze ji ale nabídnout i předškolákům ke čtení s (pra)rodiči. Kniha je určena dětem od 4 do 9 let.

Vánoční Jedlička

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátorka: Michaela Bergmannová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-2084-8
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Vánoční Jedlička vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

vanocni-jedlicka-ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka a autorka řady knih pro děti. V Portále vyšly například knihy Školní strašidlo (2009), Školní detektiv (2010), Školní štěně (2020) nebo Štěpánův podivuhodný stroj (2019). K jejím nejúspěšnějším dílům patří série Kouzelná třída a edice dětských detektivek DeTeKTiVoVé. Je také autorkou několika sbírek pohádek (např. Psí pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádky či Knihovnické pohádky). Napsala také thriller pro dospělé Podivná hra.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Michaela Bergmannová se věnuje ilustrování knih pro děti a filmové animaci. Kromě knižní tvorby spolupracuje také s Českou televizí a dětskými časopisy. Portál vydal řadu knih pro předškolní i školní děti s jejími ilustracemi, které jsou plné fantazie, hravé, veselé a mezi dětmi velmi oblíbené.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Dáváte přednost poezii? Pak si přečtěte Divoké básničky od Aleny Müllerové o pohádkových bytostech, zvířátkách, lidech i věcech kolem nás.

Veselé básničky plné hravého humoru skvěle zabaví děti i rodiče.
Rozpustilé verše doprovázené vynalézavými a zábavnými ilustracemi jsou nejen o bytostech z pohádek, zvířátkách a lidech, ale také o věcech, které děti obklopují.
Strašidla, skřítci, pidižvíci i další pohádková havěť se chovají poněkud nevypočitatelně, a stejně jako vzteklí sloni, drzé ropuchy, nespavé slepice a jiná zvířata často projevují i různé člověčí nectnosti.
Básničky psané současným jazykem se hodí k recitaci i předčítání a díky hře se slovy pomohou čtenářům poznat češtinu a nenásilnou formou si procvičit výslovnost.

Divoké básničky

Autorka: Alena Müllerová
Ilustrátorka: Denisa Grimmová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-271-5137-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Divoké básničky vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 divoke_basnicky-2

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Alena Müllerová vystudovala katedru dramaturgie a scenáristiky FAMU. Pracuje jako kreativní producentka v České televizi, kde vede jednu z nejvšestrannějších tvůrčích skupin a věnuje se dokumentárním, hraným i animovaným filmům. Publikovala novelu Odporný svět (2004), spolu s V. Hanzelem sborník Albertov 16:00, příběhy sametové revoluce (2009), v roce 2016 vydala román Muž ve střídavé péči. Básničky píše od dětství, ale nejdříve je zveřejňovala jen na sociálních sítích. V roce 2018 vyšla její kniha Nedělní chvilka fejsbukové poezie. Divoké básničky jsou její první knížkou poezie pro děti.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Denisa Grimmová je režisérka, výtvarnice a ilustrátorka. Po střední výtvarné škole studovala na pražské FAMU obor Animovaná tvorba u prof. Břetislava Pojara, Pavla Koutského a Jiřího Kubíčka. Profesně nejraději střídá animovaný film s ilustrací a volnou tvorbou. Ráda pracuje s materiálem a s příběhy. Jak sama říká, ilustrovat básničky Aleny Müllerové bylo pro ni velkou radostí.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Vzpomínáte si na oblíbeného plyšového kamaráda malé Žofinky? Zajíček Felix prožívá další napínavá dobrodružství a samozřejmě o nich Žofince zase napíše.

Kdyby Žofie s Felixem nevymysleli úplně nový tajný plán, nic z toho by se nestalo! Plyšový zajíček, který moc rád cestuje, jednoho dne odletěl ve vlastnoručně vyrobeném balónu. Tím pro něj začala dobrodružná cesta okolo naší krásné modré planety Země. Jen pár dní poté přišel Žofince první dopis…

Felix poslal Žofince dopis z Měsíce, Arktidy, z Karibiku, deštného pralesa a nakonec z australského kontinentu. Jeho líčení přírody a prostředí jsou nejen plná informací, ale i humoru a dobrodružství. Dopisy jsou vložené v šesti pravých barevných obálkách. Zajíček se nakonec k Žofince vrátí a přiveze jí také jedno překvapení!

Další napínavé dobrodružství plyšového zajíčka Felixe přináší dětem hravou formou spoustu zajímavostí o naší modré planetě a jeho dopisy jsou ideální motivací pro tzv. první čtení.

Dobrodružné dopisy od Felixe

Plyšový zajíček objevuje naši modrou planetu
Autorka: Annette Langenová
Ilustrátorka: Constanza Droopová
Přeložil: Ondřej Pauser

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 220×220 mm
ISBN: 978-80-276-0686-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dobrodružné dopisy od Felixe vydalo nakladatelství Slovart.

Doporučujeme

Vydejte se se zajíčkem Felixem na cestu kolem světa:

Ukázka z knihy

dobrodruzne_dopisy_od_felixe_ukazka

Podívejte se i na další ukázky.

O autorce

Annette Langenová vyrůstala v knihkupecké rodině s nespočtem knih. Už jako dítě s rodinou často cestovala a jako teenager měla po celém světě mnoho kamarádů. Ve svých knihách tak často využívá vlastní cestovatelské vzpomínky. Několik let navrhovala program pro nakladatelství dětských knih. V těchto letech také vedle editorské práce napsala své první knihy pro děti. První se objevila v roce 1989 a nyní má na svém kontě více než 100 titulů. Dopisy od Felixe byly přeloženy do 30 jazyků a zfilmovány.

Zdroj informací: annettelangen.de

O ilustrátorce

Constanza Droopová se původně chtěla stát architektkou. Po absolvování střední školy a roční stáži v reklamní agentuře se rozhodla studovat grafický design na univerzitách aplikovaných věd v Norimberku a Münsteru. Od získání diplomu (1992) v oboru ilustrace pracuje na volné noze. Svou první obrázkovou knížku vydala ještě během studií – příběh o medvědovi. V roce 1993 poprvé ilustrovala knihu o Felixovi. Dosud ilustrovala více než 100 obrázkových knih pro různá nakladatelství a také různé pohlednice a kalendáře.

Zdroj informací: coppenrath.de

————————————————

Co myslíte, mohou auta létat? Stejnou otázku si položí i hlavní hrdinové knihy O létajícím autě z pera české spisovatelky Ivy Hoňkové.

Míša a Jindra jsou nejlepší přátelé a nerozluční parťáci. Mají toho mnoho společného, ale nejvíce zbožňují letadla. A když se dozvědí, že se na malém letišti koná letecký tábor, ani na chvíli nezaváhají. Existuje snad lepší místo, kde by mohli strávit letní prázdniny?
U tábora stojí starý hangár, do kterého je přísný zákaz vstupu. Každý večer do něj přijíždí pan vědec, který působí podivně a nepřátelsky. Co asi v hangáru skrývá? A jsou zvěsti o jeho létajícím autě pravdivé?
Ponořte se do letního dobrodružství plného tajemství, zábavy a přátelství. A možná zjistíte, že i auta mohou létat…

O létajícím autě

Autorka: Iva Hoňková
Ilustrátorka: Marie Koželuhová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-3777-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu O létajícím autě vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 o_letajicim_aute

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorce

Iva Hoňková je malířka, spisovatelka, ilustrátorka. Narodila se ve Studénce, kde žije a kreativně tvoří. Od malička ráda kreslí. Miluje techniku všeho druhu, zajímá se o historii a ráda cestuje. Oblíbila si akvarelovou techniku malby, kterou nejčastěji používá pro své obrazy i ilustrace. Od roku 2005 aktivně píše knihy pro děti (např. Zámecká strašidlaPříběh hasičské cisternySamík a práškovací letadloPatálie dráčka GustíkaPlnou parou do pohádkyAndělský herbářAndělské pohádky ze starého mlýnaAndělské pohádky: Podzim ve starém mlýně a další). V posledních letech jsou to knihy především o strojích (vlaky, letadla, nákladní auta), které si občas sama ilustruje.
Pracuje jako kurátorka archivní sbírky ve Vagonářském muzeu ve Studénce a řadu let je členkou Klubu přátel Suchdolu nad Odrou – sekce letecké muzeum. Jak sama říká, práce je jejím koníčkem. Ve volném čase maluje především letadla, parní lokomotivy, auta a pamětní listy válečných hrdinů.
Na svém kontě má několik desítek knih a mezinárodních výstav. V roce 2018 získala cenu laureáta v mezinárodní soutěži v Sankt-Petěrburgu za vystavené akvarelové obrazy k tématu první světové války.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Marie Koželuhová je grafička a ilustrátorka. Vystudovala Výtvarnou školu Václava Hollara. Užité grafice se věnuje víc jak dvacet pět let. Vytvořila již desítky publikací nejen pro děti, ale i pro dospělé. Je autorkou mnoha zajímavých projektů. Navrhuje design všeho, co si jen dokážete představit. Poskytuje konzultace ohledně kreslení, grafiky či modelování žákům i studentům. Ráda poznává nová místa, kde čerpá inspiraci. Je pravidelným účastníkem kurzů rychlořezby motorovou pilou. Ve volném čase vytváří sochy a maluje obrazy.

Zdroj informací: nakladatelství bambook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVánoční Jedlička

Pospíšilová, Zuzana

Portál, 2023

zobrazit info o knizeDivoké básničky

Müllerová, Alena

bambook, 2023

zobrazit info o knizeDobrodružné dopisy od Felixe
Plyšový zajíček objevuje naši modrou planetu

Langenová, Annette

Slovart, 2023

zobrazit info o knizeO létajícím autě

Hoňková, Iva

bambook, 2023

Napsat komentář