Patrtik Herčzík málem zemřel, přežil totiž plicní embolii!

Patrik Herčzík, nejlepší český závodník v divizi Classic Physique, který se loni probojoval až na Olympii a stal se tak historicky prvním Čechem na Classic Physique Olympia, se minulý týden podruhé narodil. Doktoři mu totiž diagnostikovali, že přežil plicní embolii!

O celém incidentu se vyjádřil na svých sociálních sítích, konkrétně napsal násleujíci:

Tři dny nazpět jsem se ráno probudil s pocitem “nataženého lýtka” nic zvláštního řekl bych. Taková ta jemná bolest která tě šolichá v podvědomí, ale ještě se dá s přehledem snášet. Dva dny nazpět, ta bolest začla gradovat a rozlezla se ještě směrem do podkolení jamky. Chůze se pomalu měnila v jakési robotické křečovité pohyby. Jeden den nazpět se ke ku*evské bolesti 3/4 nohy přidal ještě otok a chůze už nebyla chůzí, ba dokonce ani pajdáním, ale spíše poskakováním plameňáka v doprovodu bolestného sténání. V tu chvíli už mi bylo jasné, že nejde o natažený sval. Ovšem druhy den mě čekala kontrola po pupeční kýle (která se mimochodem hojí nadmíru báječně) a vyndání stehů, tak jsem se rozhodl přečkat večera a o bolestech se podělit až ráno při kontrole……

Při kontrole padla jasná diagnóza: trombóza od kotníku po celé délce žily až 10cm pod tříslo. Následoval převoz (jak prezidentpřejezdy na červenou, osobní řidič a to vše za doprovodu sirény) do nemocnice v krči…..CT vyšetření a s finálním verdiktem “subsegmentální až segmentální oboustranné plicní embolie” si to drandím na lehátku s úsměvem ve tváři vstříc týdenní dovolené na JIPce. Zjednodušeně řečeno se mi po operaci ucpala žíla, z níž kousek sraženiny doputoval do plic a způsobil plicní embolii nemalého rozsahu, kterou jsem přežil. S obřím strachem toho že by se to opakovalo (což bych pravděpodobně bez včasného zásahu už přežít nemusel) si mě tu nechávají na pozorování.

Patrikovi přejeme za celý tým brzké uzdrvení! 

Patrik Herčzík

Zbývá 22 dní
Zbývá 22 dní
Zbývá 22 dní
Zbývá 22 dní

Kevin Levrone Levro Shield

489
− 29%
391

Zdroj: Instagram

Doposud nebyl vložen žádný příspěvek.