Bývalou členku dívčího pěveckého tria Black Milk dlouho trápila záda. A to tolik, že nakonec musela pod kudlu! 

„Po covidu jsem měla výpadek. Jsem po operaci a pomalu se vracím, těším se na nové koncerty. Záda už mě nebolí,“ svěřila Blesku Zeťová, ale více své zdravotní problémy nespecifikovala.

Na sobě měla volnou mikinu a zimní dlouhou vestu, takže to vypadalo, jako když něco skrývá. Když ale zazpívala, běžel všem mráz po zádech. Helena zpívala jako o život, i když je prý velká trémistka. „Když někde hostuju, mám větší trému a strach, než kdybych měla vlastní koncert,“ přiznala Zeťová po vystoupení.

Mezi gratulanty byl i Ondřej Vetchý (61), který dorazil s půlhodinovým zpožděním. „Měl jsem výuku,“ omlouval se. Na pódiu se dlouho neohřál, jeho gratulace netrvala déle než minutu. „Nemá výkyvy chování a vždy jsem se na něj mohl spolehnout,“ řekl Vetchý o oslavenci Semelkovi.

Vzpomínky a vztek na Gotta

Večer byl plný nejen muziky, ale také vzpomínek. „Jsem hudebník, který nechtěl mít nikdy klapky na očích a nikdy nepřistoupil na nějaké trendy, kdy mi radili, co mám zpívat a co ne,“ prozradil Lešek v rozhovoru s diskžokejem Milošem Skalkou (76). „Kdyby ses nedržel celý život svého, tak jsi mnohem slavnější!“ kontroval kytarista Josef Kůstka (76) ze skupiny Bacily a rukou přitom naznačoval Leškovu životní křivku vedoucí nahoru a dolů.

V roce 1979 vyhrál tehdy třiatřicetiletý Lešek Bratislavskou lyru s písní Šaty z šátků. Radost z toho ale velkou neměl. Původně ji totiž psal pro Karla Gotta (†80) a těšil se, že si pak za vysoký honorář koupí drahé a nedostupné elektrické varhany. „Přišel za mnou Karel a požádal mě, abych mu napsal píseň. Když jsem mu ji předložil, byl z ní nadšený, ale když ji pak zpíval, měl pocit, že z mých úst vyzní více upřímně. Tak jsem si ji nakonec nazpíval sám a... Místo peněz dostal Bratislavskou lyru!“ prozradil Semelka, čím ho naštval Gott.

Video
Video se připravuje ...

Lešek Semelka: Za Svobodův hit se na mě dívali s despektem! Veronika Kuželková, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
29 fotografií