Dnes Středa - polojasno 23°C
Zítra Čtvrtek - skorojasno 23°C
Středa 1. 5. 2024
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 4 bude mít v Podolí čtvrt roku kluziště, využijí ho školy i veřejnost
Ilustrační foto: Freeimages.com

Praha 4 bude mít v Podolí čtvrt roku kluziště, využijí ho školy i veřejnost

Praha 4 v letošním roce nabídne svým obyvatelům veřejné kluziště s umělým ledem. Bude umístěno ve sportovním areálu v ulici Podolská a v provozu bude od 1. prosince do 29. února. Rozhodlo o tom na svém středečním jednání vedení městské části. Provozování veřejného kluziště v areálu sportoviště Podolská zajistí společnost PERFECT ICE.  

„Protože zimy bývají v hlavním městě poměrně teplé a nemůžeme spoléhat jen přírodní led na přírodních vodních nádržích, rozhodli jsme se nabídnout našim obyvatelům hlavně dětem, umělé kluziště,“ uvedl starosta Ondřej Kubín (ODS). 

Veřejné kluziště bude otevřeno každý den od 9 do 21 hodin, na Štědrý den a na Silvestra od devíti do 15 hodin. V pracovních dnech, v době od 9 do 14 hodin, bude k dispozici pouze pro základní a mateřské školy, jejichž zřizovatelem je Praha 4. Veřejnost ho tedy v těchto dnech bude moci využít až od druhé hodiny odpoledne minimálně do osmi hodin večer. Naopak o víkendech už v době od 9 až do 20 hodin. 

„V době od 20 do 21 hodin je provozovatel oprávněn poskytovat kluziště třetím osobám k soukromému využití. Informaci o každém termínu vyhrazeného užívání poskytne provozovatel veřejnosti nejméně jeden den předem prostřednictvím vývěsky u provozního řádu kluziště,“ sdělil mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas. Bigas. 

Pro základní a mateřské školy zřizované Prahou 4 bude užívání kluziště v pracovních dnech od devíti do 14 hodin bezplatné. V ostatních dnech a hodinách je provozovatel kluziště oprávněn vybírat vstupné ve výši maximálně 90 korun na osobu a den, přičemž děti do šesti let budou mít vstup zdarma.


Autor: puc

Praha 13 vypsala výběrová řízení na několik pracovních pozic

Dnes ve 14:17

Úřad MČ Praha 13 vypsal výběrová řízení na několik pracovních pozic. Informoval o tom na sociálních sítích. 

Praha 4 zve na řadu pietních akcí, první z nich 2. května

Dnes ve 14:03

Praha 4 pořádá také letos pietní akty jako vzpomínku na konec 2. světové války, její oběti i hrdiny.

Májová výstava skalniček

Dnes v 11:05

Výstava skalniček, hájních rostlin, azalek a rododendronů, dřevin a jiných, často velmi vzácných a málo pěstovaných rostlin v zahradě kostela sv. Jana na Skalce na Karlově náměstí.

Malostranský hřbitov: Májové slavnosti

Dnes v 10:38

Spolek Malostranský hřbitov zve na již 15. ročník obnovených Májových slavností, který se uskuteční v neděli 19. května od 14 hodin na Malostranském hřbitově. Na akci proběhne křest nejnovější publikace o hřbitově, tentokrát zaměřené na téma železnice.

Prohlédněte si vilu Karla Kramáře na Letné

Dnes v 09:35

Na státní svátek 1. května připravil Úřad vlády první z letošních dnů otevřených dveří. Prohlédnout si budete moci vilu prvního československého premiéra Karla Kramáře na Letné.

United Islands of Prague 2024

Dnes v 09:25

Festival United Islands of Prague se letos koná po jednadvacáté. Opět se můžete těšit na hudební objevy z České republiky, i ze zahraničí od 1. do 4. května nejen na pražských ostrovech.

Praha 6: ZŠ Věry Čáslavské má nového ředitele

Dnes v 08:58

Ředitelem ZŠ Věry Čáslavské na Petřinách je od 1. května Vojtěch Novák. Jmenování potvrdila rada městské části Prahy 6 na základě rozhodnutí konkurzní komise. 

Běh pro Paměť národa 2024 v Praze

Dnes v 08:18

Devátý ročník Běhu pro Paměť národa v sobotu 11. května v 8:30. Trasy povedou oborou Hvězda. A na výběr bude několik možností – měřené běhy s hromadným startem na 5 nebo 10 km a štafeta 4× 2,5 km, neměřený běh na 1 km, do kterého se můžou zapojit třeba i rodiče s kočárky i závody pro děti na 200 a...

Květinový jarmark v H55

Dnes v 07:57

Jarmark lokálních pěstitelů a tvůrců se koná ve středu 8. května od 12 hodin. K dostání budou sazeničky, pokojovky, luční kvítí, ale i šperky, svíčky a jiné dekorace. O občerstvení se postará gril a kavárna Háčko.

Sobota: Street food na Smíchově

Včera ve 14:21

Street food na náplavce se koná v sobotu 4. května od 10 hodin.

První Pivní Máj u Břevnovského kláštera

Včera ve 14:13

Ve středu 1. května se koná u Břevnovského kláštera v Praze 6 devátý ročník akce První Pivní Máj, který představí produkci českých a moravských minipivovarů. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost ochutnat výrobky od dvaceti vybraných minipivovarů.

Výhledy z pražských věží. Série vycházek odstartuje na Petříně

Včera v 11:40

Návštěvníci Prahy se mohou první květnový večer těšit na jedinečný zážitek sledování západu slunce z Petřínské rozhledny. Romantická prohlídka z dílny Pragensia viva zahájí sérii komentovaných vycházek „Výhledy z pražských věží,“ která zájemcům představí hlavní město...

Trhy na Budějovickém náměstí nově každé úterý a čtvrtek

29. dubna 2024 ve 12:57

Od 30. dubna se rozšiřuje možnost nákupu na Farmářských a potravinových trzích na Budějovickém náměstí. Nově zde najdete prodejce každé úterý a čtvrtek.

Další články
Nahoru