Hlavní obsah
Cestování

Vyhlídka za jakéhokoliv počasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavla Hladečková

Pojďme společně mrknout, jak vypadá výhled z nejvýše položené dřevěné rozhledny v ČR.

Pokud hledáte místo na příjemnou procházku s parádním výhledem, Boubín by mohl být ideální na sobotní výlet.

Článek

Na mapě hledejte vesnici Kubova Huť, kde najdete velké placené parkoviště. Lze platit přes sms, aplikaci nebo kartou a cena je 60 Kč. Kromě toho sem jezdí také vlaky. Z vesnice se můžete vydat rovnou po značené stezce směrem k vrcholu Boubína.

Foto: Pavla Hladečková

Boubín

Na cestu se vydáte po modrém značení. Délka trasy je cca 5 km. Terén se střídá – chvíli jdete lesem, pak po polní cestě a většinu trasy pak po zpevněné cestě. Poslední část trasy vede po dřevěném schodišti a lávkách.

Foto: Pavla Hladečková

Boubín

Jelikož směřujete k rozhledně, celou dobu jde cesta do kopce a v jednom úseku se terén zvedá. Pokud nejste úplně trénovaní, můžete se zadýchat.

V průběhu lesní části na začátku můžete sledovat zbytky válečného opevnění.

Foto: Pavla Hladečková

Boubín

Samotná rozhledna byla postavena v roce 2004. Původní vyhlídková plošina, postavená ještě před válkou, byla v roce 1976 z bezpečnostních důvodů zbořena. Je zajímavé dodat, že stavba probíhala bez strojní mechanizace, vše bylo dováženo lanovkou nebo taženo koňmi.

Foto: Pavla Hladečková

Boubín

Rozhledna je otevřena celoročně 24/7, vstup stojí 50 Kč a na rozhlednu vás po zaplacení pustí automat. Upozorňujeme, že u rozhledny, ani v létě, nenajdete žádné občerstvení.

Výhled z vrcholu je nádherný. Rozhlédnete se na Šumavu, Středočeskou pahorkatinu, město Vimperk, Kleť, Plechý a za dobrého počasí možná uvidíte i Alpy.

Foto: Pavla Hladečková

Rozhledna Boubín

Výhled z rozhledny během zimních měsíců.

Foto: Pavla Hladečková

Rozhledna Boubín

A pokud budete mít trochu času navíc, určitě doporučujeme navštívit částečně zrekonstruovaný zámek ve Vimperku. Nabízejí i zimní prohlídky.

Foto: Pavla Hladečková

Zámek Vimperk

Vnitřní část zámku je zrekonstruovaná.

Foto: Pavla Hladečková

Zámek Vimperk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz