V Ostravě začala konference Unique Summit Ostrava 2023

V Ostravě se ve dnech 22. – 24. listopadu 2023 koná konference Unique Summit Ostrava 2023. Jejím hlavním přínosem je propojení startupů s investory a zástupci měst pro vytvoření globálního inovačního ekosystému. Unique Summit 2023 je výjimečnou událostí pro globální, podnikatelskou komunitu a lze očekávat nové příležitosti pro rozvoj startupů, vytvoření silných mezinárodní vazeb a posílení podnikatelského prostředí mimo hlavní města. Konferenci udělil záštitu prezident republiky Petr Pavel a ministr pro místní rozvoj a místopředseda vlády pro digitalizaci Ivan Bartoš.

„Jsem rád, že Unique Summit Ostrava je součástí Týdne pro Digitální Česko, což je největší vzdělávací akce v oblasti digitalizace u nás. Celého Týdne se účastní přes osmdesát partnerů a probíhá v něm přes 120 vzdělávacích kurzů, webinářů, workshopů a konferencí. Unique Summit má ovšem na rozdíl od většiny ostatních navíc ještě mezinárodní přesah, a celou akci tak pozdvihává na vyšší úroveň. Děkuji za to,“ uvedl Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj a místopředseda vlády pro digitalizaci.

Konference se uskuteční v City Campusu Ostravské univerzity a organizuje ji statutární město Ostrava ve spolupráci s Moravskoslezským inovačním centrem, akci podpořil také Moravskoslezský kraj. Do Ostravy se sjede 18 delegací z celého světa, aby společně našli řešení pro rozvoj daných měst a jejich startupů, a to za účasti předních evropských investorů a firem z regionu. Summit představí startupové lídry v inovacích, nebudou chybět zástupci evropských univerzit a investoři, kteří se představí jako hlavní prezentující celého programu.

Náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová doplnila: „Jde o jednu z mnoha aktivit, kterou realizuje město v rámci podpory podnikání a podnikavosti s cílem podpořit talentované lidi ve městě a zároveň je do Ostravy přilákat. Předpokládám, že Ostrava se po summitu zapíše na globální investorskou mapu, identicky jako v případě předchozích hostitelských měst. Město také významně podporuje oblast vzdělávání, mezi podpořené projekty náleží program Global Experts, jehož hlavním cílem je přilákat na univerzity v Ostravě excelentní vědce dlouhodobě působící v zahraničí a zajistit jim podmínky pro výzkum v Ostravě, resp. Moravskoslezském kraji.“

Účastníky čekají panelové diskuze se světovými investory a startupy a sdílení know-how díky propracované networkingové aplikaci. Řečníci, investoři i účastníci konference přiletí ze států například Mosambik, Nový Zéland, z měst Cape Town, Sao Bento de Sul, Malaga, Dacar a dalších. Mimo to se účastníci mohou těšit na prezentace startupů z Moravskoslezského kraje a na finále dalšího ročníku CEE Startup Voucher, který podporuje podnikatele z Česka, Polska a Slovenska. Chybět nebude pracovní veletrh JobFair, kde mohou firmy prezentovat své nabídky zaměstnání.

Unique Summit je globální iniciativa hnutí Global StartupCities, která propojuje ekosystémy z celého světa za účelem podpory podnikání a rozvoje startupů. Aktuálně propojuje 18 měst z celého světa. Založena byla v roce 2018 a od té doby zaznamenala několik úspěšných ročníků.

Více informací a program akce naleznete: https://www.uniquesummit.com/.

 

 

Klíčová slova ČR-správa-hospodářství-školy-vysoké-startupy-Magistrát města Ostravy

Oblast
Moravskoslezský (ov)

Kategorie
Finance, ekonomika
Věda, vzdělávání a školství
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.