BK MLADA BOLESLAV
23. 11. 2023 | Tomáš Taybner

Po týdnu zpět na domácí půdě. Bruslaři v pátek hostí třinecké Oceláře

M l. B o l. – Po týdenní odmlce se Bruslaři chystají na domácí utkání, sedm dní po litvínovské Vervě na ledě ŠKOENERGO Arény hostí dalšího soupeře - Oceláře z Třince. Slezané mají v nohách nedělní prodlužovaný duel právě s Litvínovem, následně si navíc ještě odskočili na osmifinálovou odvetu Ligy mistrů. Zápas 21. kola Tipsport extraligy v pátek 24. listopadu odstartují Bruslaři tradičně v 17:30. Pokud chcete naše hráče podpořit a ještě nemáte vstupenku, můžete si ji obstarat zde.

Nedělní kolo: Bruslaři v Českých Budějovicích těsně padli, Třinec doma s Litvínovem dokonce prodlužoval

Středočeši se po charitativním utkání vydali směr jižní Čechy, aby v Budvar Aréně vyzvali českobudějovický Motor. Po úvodní bezbrankové třetině zlomil čekání na gól domácí Brant Harris, jemuž se ve 25. minutě podařilo udeřit při signalizovaném vyloučení. Bruslaři srovnali za dalších deset minut, když přesilovku využil Róbert Lantoši. Stejný kousek se krátce před druhým odchodem do šaten podařil Jáchymu Kondelíkovi. Jeho trefa znamenala vedení 2:1 pro Motor a ve třetí části se proto domácí snažili hubený náskok strážit. To se jim dařilo, navíc v 55. minutě přidal pojistku obránce Ondřej Kachyňa, jenže Bruslaři ještě kousali. Už za minutu a půl totiž výhodu Motoru pokrátil Tomáš Fořt a naděje opět žila. Aby však Středočeši dosáhli alespoň na bod, museli by využít hry bez brankáře a to se nestalo - 2:3.

To Třinečtí se v neděli představili před svými fanoušky, když v přímém souboji o třetí místo hostili litvínovskou Vervu. Parta trenéra Mlejnka přijela pod Javorový s jediným cílem - odčinit páteční výprask z ledu ŠKOENERGO Arény. První třetina utkání to jasně dokázala, ze střelecké převahy navíc vyplynula úvodní trefa Ondřeje Kašeho. Když potom po startu prostřední části brzy zvýšil Petr Koblasa, zdálo se, že Chemici mají zápas pevně pod kontrolou. Jenže. Dvě sekundy před druhou sirénou si Oceláři pomohli přesilovkou a Marko Daňo snížil na 1:2. Přestože byla třetí perioda z obou stran opatrná, domácí dosáhli svého a gólem Tomáše Kundrátka z 55. minuty poslali utkání do nastaveného času. V prodloužení se však Verva znovuzrodila a Nicolas Hlava další škrty bodového zisku svého týmu nepřipustil - 2:3 po prodl.


Foto: Petr Tibitanzl

Oceláři v úterý vyrazili do Švédska, kde zakončili své působení v Lize mistrů

Třinečtí namísto pondělního odpočinku nasedli do letadla směr Skelleftea. Na ledě švédského mužstva, v jehož barvách svého času válel současný sportovní ředitel Bruslařů Martin Ševc, měli k dispozici jednobrankový náskok z prvního osmifinálového utkání ve Werk Aréně - vítězství 4:3. Svěřenci trenéra Motáka ještě k tomu dobře chytli samotný start, jejich první přesilovku hned ve 4. minutě zužitkoval Jakub Jeřábek. Švédové ale dokázali srovnat, ve druhé třetině navíc přidali další dvě trefy a rázem na tom byli v celkovém součtu lépe právě oni. V čase 43:56 Oceláři dostali novou dávku energie, když osmifinálové skóre srovnal Richard Pánik, jenže po faulu obránce Smithe Skelleftea opět odskočila. Celkové skóre osmifinálového dvojzápasu (8:6) pak v 56. minutě uzavřel devatenáctiletý obránce Elias Salomonsson. Třinečtí tak letos v Lize mistrů končí, nyní se proto mohou stoprocentně koncentrovat na extraligové zápolení.

Jakub Jeřábek po druhém osmifinálovém zápase: "Začali jsme dobře, ale pak jsme hráli moc pasivně a málo v útočném pásmu. Dali nám moc lehké góly na to, jak jindy umíme být ve vlastním pásmu zarputilí."

Foto: Marian Ježowicz

Třinečtí první vzájemný zápas zvládli lépe

Úvodní vzájemná konfrontace obou mužstev přišla na řadu 6. října v rámci 8. kola Tipsport extraligy. Bruslaři na dlouhou cestu do Moravskoslezského kraje vyráželi po bolestné prohře s Motorem (2:5) a aby toho nebylo málo, trenéři museli ze svých plánů vyškrtnout nachlazeného Mattiho Järvinena. Třinečtí, ti zase chtěli odčinit předchozí domácí nezdar z utkání proti Hradci Králové (0:5). A dařilo se jim. V první třetině byli Oceláři velmi nebezpeční, nebýt dobrých zákroků Filipa Novotného a nepřesné koncovky, asi by vedli větším rozdílem než jen jednogólovým po trefě Marka Daňa. Bruslaři ale časem dlouhou štreku z autobusu rozjezdili a ve druhé periodě přesilovkovým zásahem srovnali. O to se postaral Juhamatti Aaltonen. Vstup do závěrečného dějství jim ale nevyšel, když Libor Hudáček brzy po jejím startu vrátil vedení domácí družině. Definitivní zlom přišel ve 49. minutě po brance Daniela Kurovského, pojistku do prázdné branky přidal v posledních vteřinách Martin Růžička - 4:1.

Ondřej Roman po utkání v Třinci: "Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Celkově to bylo opatrnější z obou stran."

Foto: Lukáš Filipec

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: NovotnýPyrochta, Gewiese, Jánošík, Osburn, Čech, Pláněk, ŠtibingrSkalický, Fořt, LantošiAaltonen, Järvinen, RohdinSuchý, Malát, ŠmerhaZávora, O. Roman, Stránský

HC Oceláři Třinec: KacetlMarinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, Jeřábek, NedomlelM. Růžička, Voženílek, PánikDaňo, Vrána, NestrašilHrehorčák, M. Roman, SikoraKurovský, Čacho, Dravecký

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.