Hokejová dvacítka se chystá na mistrovství světa. Vede ji zkušený trojlístek bývalých reprezentantů

Přidat na Seznam.cz

Trojice bývalých hokejových reprezentantů a poté trenérů se zkušenostmi z extraligy i dřívějších juniorských výběrů působí v probíhající sezoně na střídačce národního týmu hráčů do dvaceti let. Už na přelomu roku se uskuteční mistrovství světa této věkové kategorie, takže hlavní kouč Patrik Augusta se svými asistenty Robertem Reichlem a Pavlem Trnkou mají napilno.

Ilustrační snímek je z Turnaje pěti zemí hráčů do 20 let v Chomutově (polovina listopadu 2023).

Patrik Augusta vedl v minulých čtyřech letech z postu hlavního trenéra Bílé Tygry z Liberce v extralize a nyní je „pouze“ koučem dvacítky. Robert Reichel je kromě působení u dvacítky aktuálně asistentem trenéra v Litvínově a Pavel Trnka byl nedávno jmenován hlavním trenérem Vítkovic rovněž v extralize.

Patrik dělá velkou práci. Sleduje všechny hráče včetně těch, co jsou v zámoří. Já mám možnost vidět mladé hokejisty v extralize, když hrajeme s Litvínovem proti týmům, v nichž působí. A pokud mám volno, tak chodím v Litvínově na zápasy juniorů,“ říká Robert Reichel.

Trenérský trojlístek se velmi dobře doplňuje.

S Patrikem Augustou i Pavlem Trnkou jsem hrál. Například s Augustou jsme byli společně v reprezentaci při mistrovství světa 1992 v Praze. Pak jsme jako trenéři vedli spolu reprezentační výběry do šestnácti, sedmnácti a osmnácti let. Také Pavla Trnku znám z nároďáku jako spoluhráče, kdy byl v zámoří. Prostě máme hokejové vazby, tak to je,“ popisuje Reichel.

Nedávno absolvovala hokejová dvacítka turnaj pěti zemí v Chomutově.

Vybrali jsme hráče, kteří hrají vesměs v Evropě. Předtím jsme měli na turnaji ve Švédsku i kluky ze zámořské AHL. Pokoušíme se dát dohromady takový výběr, abychom postavili co nejlepší celek. V Chomutově jsme našli skvělé zázemí, měli jsme veškerý komfort v pěkné hale i v sousedním hotelu atd. Příprava směřuje k mistrovství světa,“ dodává Reichel.

Zdroj: autorský článek