ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ZZSHK

Dvě nehody čtyř aut uzavřely D11 směrem na Prahu. Provoz už funguje

  • 0
Dálnice D11 je byla ve čtvrtek ve směru na Prahu kvůli dvěma haváriím 4,5 hodiny zavřená. Zasahovaly složky IZS, vyprostili jednoho zaklíněného. Zranění utrpěli čtyři lidé, uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Monika Nováková. Provoz jedním pruhem byl obnoven krátce po 21:00.

Podle mluvčí hradecké krajské policie Evy Prachařové šlo o dvě dopravní nehody. „Ve dvou nehodách havarovaly jeden nákladní automobil a tři osobní. K události byly vyslány profesionální jednotky ze stanice Ovčáry a z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka předurčená na nehody z Chlumce nad Cidlinou,“ upřesnila pro iDNES.cz mluvčí středočeských hasičů Veronika Švorcova Mocová s tím, že hasiči vyprošťovali jednoho zaklíněného člověka.

Nehody se staly kolem 16:30. Podle mluvčí vyšetřují policisté jednu nehodu jako srážku nákladního a osobního automobilu a druhou jako střet dvou osobních automobilů.

Záchranná služba ošetřila celkem čtyři zraněné. „Jeden muž utrpěl otřes mozku, má pohmožděný hrudník a po ošetření byl převezen do nemocnice v Kolíně. Druhý pacient, u kterého měl lékař podezření na poranění břicha, pánve a zlomeninu pažní kosti, byl při vědomí převezen do nemocnice v Hradci Králové,“ řekla pro iDNES.cz Nováková.

Dodala, že třetího pacienta s bolestí horních končetin převezli k dalšímu ošetření do nemocnice v Hradci Králové a čtvrtý muž byl ošetřen na místě.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,