Kešu rohlíčky v bílé čokoládě (V)



 Jak už to tak bývá, ke spoustě dobrým věcem musíme dozrát, jako je dobré víno, olivy... nebo třeba vanilkové rohlíčky. V dětství jsem je nikdy nemusela, až teď posledních pár let je dokážu docenit, jak se krásně rozplývají na jazyku... proto se snažím každý rok vymyslet nějakou obměnu k té klasice. Letos mi padla do oka varianta s kešu oříšky, bílou čokoládou a lyofilizovanými malinami...



Kešu  rohlíčky v bílé čokoládě (V)


(cca 30 ks)


Rohlíčky

  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 50 g mletých kešu oříšků
  • 30 g mletého kokosového/třtinového cukru
  • špetka soli
  • 85 g Bio Alsanu/kokosového oleje/másla


Na dokončení

  • bílá čokoláda
  • lyofilizované ovoce



Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. Pokud nemáme již předem, rozmixujeme cukr a kešu ořechy na moučku.


V míse smícháme mouku s mletými ořechy, cukrem a solí. Na závěr přidáme tuk a pomocí rukou zpracujeme v těsto. To zabalíme do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neosychalo a dáme chladit minimálně na půl hodiny.


Poté pomocí rukou budeme válet rohlíčky, pokud možno stejné velikosti, aby se rovnoměrně upekly.


Budeme péct v předehřáté troubě zhruba 15 minut. Jakmile začnou růžovět vytáhneme, necháme vychladnout.


Na závěr je můžeme máčet v rozehřáté bílé čokoládě a sypat práškem z lyofilizovaného ovoce.





3 komentářů:

  1. Vypadají úžasně....asi vyzkouším 🤷

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě budou moc dobré. Pečete na horký vzduch?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)