Hlavní obsah

Nové knihy: Jacques, Felt a Mahler

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbal je sice krásná hra, ale také žumpa plná negativní energie. Své o tom ví sportovní novinář Karel Felt, což se dozvíme v jeho knize Slavné disciplinární případy. Temnou stranu svého života odhaluje ve svém životopise herec Matthew Perry, který zemřel tragicky letos v říjnu. V rámci této nabídky na čtenáře čeká také kniha popisující přátelství Václava Havla a dalajlamy, příběh muže, kterému se říká zaříkávač zvířat, či audiokniha slavného románu Zdeňka Mahlera o božském Amadeovi.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Noel O´Regan: Přitažlivost pádu

Micheál Burns žije sám v domku poblíž strmých útesů na ostrohu Kerry Head, kde vyrostl. To místo nad zátokou má svou temnou stránku: útesy odedávna lákaly sebevrahy. Jeho rodiče považovali záchranu těchto ztracených duší – návštěvníků onoho místa – za svou duchovní povinnost a Micheál, jemuž se zhroutilo manželství a rozpadl život, teď v jejich „poslání“ pokračuje. Jen v sebeobětavé službě druhým na úkor vlastního zdraví nachází jakousi útěchu a smysl. Když ale jeho sestry chtějí domek i s pozemkem prodat, musí si vybrat mezi sourozenci a návštěvníky.

Odeon v edici Světová knihovna, 280 stran, 449 Kč

Foto: Odeon v edici Světová knihovna

Obal knihy

Louise Pennyová: Ďáblové jsou tu

První večer v Paříži se Gamachovi sejdou jako rodina na večeři s Armandovým kmotrem, miliardářem Stephenem Horowitzem. Když jdou pak společně domů, s hrůzou sledují, jak kdosi Stephena srazí k zemi a těžce ho zraní.

Když se u Stephena najde podivný klíč, vyšle Armanda, jeho ženu Reine-Marie a Jeana Guye Beauvoira do pařížského archivu. Ponoří se tak hluboko do tajemství, která střežil po celá desetiletí. Po hrůzném nálezu ve Stephenově pařížském bytě je jasné, že tato tajemství jsou mnohem temnější a nebezpečí mnohem větší a bezprostřednější, než si uvědomovali.

Kalibr, 496 stran, 499 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

RECENZE: Spolu s akcí ovládl Hakan Nesser i slovo

Kultura

Jennifer Lynn Barnesová: Poslední gambit

Už za pár týdnů zdědí Avery Grambsová miliardy. Napětí se však stupňuje a situace je nebezpečnější než kdy dřív. Jediné, co Avery pomáhá ze všeho se nezbláznit, jsou bratři Hawthornové. Zná jejich tajemství a oni znají ta její. Jenže v této hře je v sázce mnohem víc, než se na první pohled zdá. Neznámý návštěvník Hawthornovic sídla by mohl výrazně zamíchat kartami.

Yoli, 344 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Karel Felt: Slavné disciplinární případy

Průšvihy ve fotbale, ať korupční či hrubé fauly, provázejí tuto hru od samého počátku. V naší publikaci jsou zaznamenány nejvýznamnější disciplinární kauzy v historii československého a českého fotbalu, od začátku minulého století až po současnost. Ty nejnovější se týkají bývalého předsedy Fotbalové asociace ČR Miroslava Pelty a bývalého místopředsedy asociace Romana Berbra, funkcionáře Romana Rogoze, dalších devatenácti rozhodčích a činovníků, a klubu Slavoj Vyšehrad.

Universum, 288 stran, 399 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Zuzana Šestáková: Divukrásné příběhy Slečny Duhy

Příběh Slečny Duhy zavede dětské čtenáře mezi Tvorečky, jejichž vesnici najdeme na samém okraji Střapaté louky. Tvorečků zde žije jedenáct a každý z nich je něčím jedinečný. Jedno však mají přece jen společné – dobré a laskavé srdce, díky němuž se zatoulaná duhová dívenka může cítit v jejich společnosti jako doma. Postupně poznává své nové přátele, se kterými se vydává na dobrodružnou cestu do doposud neprozkoumaných Buclatých skal.

Pointa, 96 stran, 379 Kč

Foto: Pointa

Obal knihy

Matthew Perry: Přátelé, lásky a ten průšvih

Hvězda oblíbeného seriálu Přátelé, Matthew Perry (19. 8. 1969 - 28. 10. 2023), nás ve svém otevřeném, vtipném a nesmlouvavě upřímném životopise zavede nejen do zákulisí natáčení legendárního sitcomu, ale i do vlastního boje se závislostí.

OBRAZEM: Jak šel čas s Matthewem Perrym. Prošel si nebem i peklem

Kultura

Bourdon, 352 stran, 319 Kč

Foto: Bourdon

Obal knihy

Wolfgang Schreil: Zaříkávač zvířat

Chcete-li se dozvědět více o zvířatech, která tu žijí s námi, seznamte se s Wolfgangem Schreilem. V jeho bydlišti, ve městě Bodenmais kousek od Železné Rudy, ho znají všichni. Volají mu, když se jim u domu objeví zmije, protože Wolfgang přijde, zmiji chytí do ruky a odnese do lesa. Volají mu, když objeví poraněné zvíře, a nevědí, jak mu pomoci. Kniha je napsána čtivým, jednoduchým stylem, který je přístupný všem.

Kazda, 240 stran, 359 Kč

Foto: Kazda

Obal knihy

Kateřina Bursíková Jacques, Kateřina Procházková, kolektiv autorů: Dalajlama a Havel

Prvního ledna roku 1990 pozval Václav Havel jako nově zvolený prezident do Prahy kromě papeže Jana Pavla II. a Rolling Stones také dalajlamu. Vznikl tak vztah, který se stal svědectvím o vývoji společnosti na pozadí duchovního i politického útlaku. Dosud nepublikované fotografie ze setkání obou mužů, jejich korespondence i vzpomínky významných osobností obsahuje tato publikace. 

Vyšehrad, 336 stran, 799 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Scott Hershovitz: Malí filozofové

Jedni z nejlepších filozofů na světě se scházejí tam, kde bychom je nečekali: v mateřských školách a na dětských hřištích. Diskutují o otázkách spjatých s metafyzikou a morálkou, přestože tato slova ještě nikdy neslyšeli a možná si ani neumějí zavázat tkaničky. Jsou to děti.

Autor knihy profesor filozofie Scott Hershovitz má dva malé syny Rexe a Hanka. Spolu s nimi nás tak zve na zábavnou procházku klasickou i současnou filozofií a vybízí nás, abychom se k dětem v jejich filozofických dobrodružstvích přidali a znovu tak prožili kousek z dětského úžasu nad světem.

Jota, 432 stran, 348 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Zdeněk Mahler: Sbohem, můj krásný plameni

K výročí narození autora vyšla audiokniha Sbohem, můj krásný plameni / Zlomky o životě a díle W. A. Mozarta, vyprávěnou formou fiktivního deníku jeho přítelkyně a slavné zpěvačky Josefíny Duškové. Skladatelův život je zde líčen prostřednictvím osobních postřehů ženy, která ho důvěrně znala, a odhaluje tak nejrůznější kuriózní situace z jeho života. Text načetla herečka Ilona Svobodová, pasáže, kterými Zdeněk Mahler komentuje dění, herec Václav Jílek.

Supraphon, 05:58:56 hodin, 299 Kč

Foto: Supraphon

Obal audioknihy

Halina Pawlowská: Každé rande, které skončí láskou, je ideální

Kultura

Osmašedesát hodin s Voskovcem a Werichem

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám