WordPress Hero

|

Jak vybrat gamebook?

Herni Gamebooky

Že už znáte z hlediska her a zábavy úplně všechno? Slyšeli jste někdy o gamebooku? Gamebook je knížka, která nemá nikdy pevně daný děj, a můžete ho výrazně ovlivnit podle toho, jak se rozhodnete reagovat na dané situace. Gamebook vás pak vede ze stránky na stránku, a to podle toho, jak v daných situacích reagujete. Hrdinou knihy budete přímo vy. Můžete rozluštit příběh a dojít do zdárného konce. Každopádně vás bude gamebook bavit a budete si chtít pořídit další.

Jak funguje gamebook?

Vedle toho, že jste hrdiny příběhu vy a ovlivňujete samotný děj, se dostáváte v průběhu příběhu i do soubojů. Souboje se hrají pomocí kostek. Možná budete znát podobný způsob hry ve hře „dračí doupě“. Velkou výhodou je, že si pomocí gamebooku můžete zahrát sami a nebudete k tomu nikoho potřebovat. Navíc na rozdíl od počítačů nebudete ani nijak vázání na internet nebo elektřinu. Gamebooky se hodí, když pojedete na chatu nebo budete chtít, aby vás četba bavila více, než v rámci klasické knihy. Obvykle jsou gamebooky se scifi, fantasy nebo i jinou tématikou. Každý si vybere podle svého zájmu. Mezi hlavní výhody patří i skutečnost, že celý příběh probíhá ve vaší hlavě. Tím podporujete vaši představivost, myšlení a rozšiřujete si navíc slovní zásobu. Gamebooky jsou hodně vyhledávanou formou zábavy.

Co je potřeba pro zábavu s gamebookem?

V první řadě je to samotný gamebook. Dále si pak připravte papír, tužku, kostku, případně gumu. Během četby a samotné hry si budete muset zapisovat body ke své postavě a házet kostkou pro případ soubojů v příběhu. Některé gamebooky nabízí možnost stažení map a dalších herních materiálů z internetu, které si můžete vytisknout.

Podle čeho nejlépe vybrat gamebook, který vás bude bavit?

Gamebooky se od sebe liší v mnoha ohledech. Aby vás hra bavila, musíte se na něho při nákupu podívat trochu blíže. 

Je gamebook příliš hrubý a má třeba 500 stran? Nelekejte se

Při výběru gamebooku se určitě nedívejte na rozsah samotné knížky. Ten není podstatný, protože ho určitě během jedné hry nepřečtete celý. Vše ovlivňují vaše rozhodnutí přímo ve hře nebo výhry, prohry v soubojích. Během příběhu budete sbírat artefakty a získávat nejrůznější schopnosti. Hlavním aspektem pro výběr gamebooku je samotný příběh. Vyberte si styl gamebooku, který vás bude bavit. Není to sice jako na počítači, ale i tak vás gamebook do hry vtáhne mnohem rychleji, pokud bude i samotný příběh poutavý a nebude vás chtít nechat se od něho odtrhnout.

Co si dalšího při výběru gamebooku pohlídat?

Každý gamebook obsahuje informace o tom, pro koho je určen. Snadno poznáte od jakého věku je daný gamebook doporučen, kolik ho musí hrát hráčů (1 – 2 hráči, popřípadě gamebooky pro více osob) a jaký je jazyk příběhu. Opomenout nesmíte ani údaj o časové náročnosti příběhu. Herní doba bývá obvykle mezi 90 – 120 minutami. Už dopředu tak můžete předpokládat, jak dlouho budete daný příběh hrát.

5/5 - (3 votes)

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *