Zde může být vaše reklama.

FORTUNA:LIGA 16. kolo: Sigma jede do Karviné

16. kolo: Sigma jede do Karviné

foto: Petr Pelíšek

24. 11. 2023 - 15:00

Poslední listopadový víkend se fotbalová FORTUNA:LIGA překlopí do odvetné fáze základní části. Po patnácti odehraných kolech je tým SK Sigma Olomouc na sedmém místě, v šestnáctém dějství ho čeká duel v Karviné. Hraje se v sobotu 25. listopadu s výkopem v 15 hodin.

Hanáci se po ztrátách vypadli z první šestky. A k návratu zpět potřebují maximální bodový zisk. „Musí to pro nás být jednoznačně cíl. Samozřejmě stejný bude mít i soupeř. Žádné utkání v lize není jednoduché. Musím říct, že některé z posledních zápasů jsme ztratili zbytečně. Se Slavií i s Plzní bylo složité na něco dosáhnout, na základě toho, co jsme soupeřům nabídli. Bude potřeba vrátit se k poctivé defenzivě, kvalitě v jednotlivých obranných činnostech. Pořád si myslím, že dopředu nehrajeme špatně, šance si vytvářeli se Slavií i s Plzní. Aktivita a kvalita tam byla. Aktuálně jsme ale zranitelní a dostáváme moc branek, to je problém,“ uvedl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

„Sigma je jedním z nejlepších kombinačních týmů. Mají pro to typologicky vhodné hráče. Proti Plzni měla Olomouc nějaké absence, ale další hráči ukázali nespornou kvalitu – například Sláma nebo Fortelný,“ řekl trenér Karviné Juraj Jarábek. „V posledních kolech zapsali tři remízy, domácí prohru se Slavií a vypadli z MOL Cupu. Proto tady určitě budou hrát ofenzivně a na vítězství – jsme na to připravení. Kdyby měla Olomouc o dva body víc, tak se dělí spolu s Boleslaví o třetí místo,“ podotkl.

V kádru má Karviná tři odchovance SK Sigma, jsou to stoper Jaroslav Svozil, záložník Martin Zedníček a útočník Martin Doležal.

Zápas MFK Karviná versus SK Sigma Olomouc začne v sobotu 25. listopadu v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Tomáš Klíma, asistovat na pomezí mu budou Marek Podaný a Zdeněk Dobrovolný.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Digaňa – Chvátal, Pokorný, Novák, Zmrzlý – Navrátil, Pospíšil, Breite, Zorvan, Vodháněl – Juliš. Trenér Václav Jílek.
Karviná: Holec - Čurma, Krčík, Bederka, Fleišman - Memič, Čavoš, Boháč, Iván - Akinyemi, Doležal. Trenér Juraj Jarábek.

Další články