Magnier je už šestým třiadvacítkářem, který do Soudal Quick-Step přichází. Pouze dvě posily týmu mají nějaké zkušenosti s WorldTour a to Mikel Landa a Gianni Moscon a profesionálem už v minulosti byl i Belgičan Jordi Warlop. Ostatní přichází z třetí divize a development programů - Belgičané William Junior Lecerf, Gil Gelders, Warre Vangheluwe a Ayco Bastiaens (už sedmadvacetiletý), Francouzi Antoine Huby a Paul Magnier a Američan Luke Lamperti.

Magnier je zdaleka nejmladším členem Soudal Quick-Step, je o víc než rok mladší než Slovák Martin Svrček. Rodák z Grenoblu začal s cyklistikou ve třinácti letech, věnoval se horským kolům i silnici a loni, ještě mezi juniory, vyhrál dvě etapy na prestižním závodě Giro della Lunigiana v Itálii a skončil druhý celkově. Také získal bronzovou medaili na světovém šampionátu juniorů v závodě horských kol. Těmito výsledky si zajistil místo v prestižní akademii Trinity Racing, kde s velkou cyklistikou začínali například Ben Healy, Thomas Gloag (Jumbo-Visma), nebo právě Lamperti. 

1139819140.jpg

Magnierovi se navzdory nízkému věku dařilo mezi profesionály na Okolo Británie a formu, kterou zde získal, využil na evropském šampionátu v Nizozemsku, kde byl nejrychlejší ve spurtu pelotonu na vrcholu krátkého stoupání VAMberg. Soudal Quick-Step proto neváhal a podepsal s ním smlouvu na tři roky. 

„Jsem nadšený a hrdý na to, že budu součástí tohoto fantastického týmu, a nemůžu se dočkat prvního tréninkového kempu v Calpe. Je to tým s obrovskou tradicí, pokud jde o rozvoj mladých jezdců, a protože miluji klasiky, vím, že jsem na správném místě. Je neuvěřitelné být ve stejném týmu jako Julian Alaphilippe, dvojnásobný mistr světa, který mi o „Vlčí smečce“ vyprávěl skvělé věci. Už teď se mi tu dostalo vřelého přijetí a moc se mi tu líbí. Důležité pro mě také je, že budu i nadále jezdit na kolech Specialized, která miluji, a chci všem poděkovat za tuto fantastickou příležitost,“ říká spokojený Magnier.

Podle Patricka Lefevera, ředitele týmu, měl Soudal Quick-Step o Magniera zájem už delší dobu: „Paula sledujeme už nějakou dobu a v juniorech a U23 předvedl velmi působivé výkony. Je velmi všestranný a talentovaný, jak ukazují jeho pozoruhodné výsledky v několika disciplínách. Má velký potenciál a zároveň se chce učit a získávat zkušenosti. Tyto věci nás těší a dodávají nám sebevědomí pro nadcházející sezónu.“

Magnier je 27. členem belgického celku, čímž tým dosáhl minimálního počtu závodníků podle pravidel Mezinárodní cyklistické unie.