Litvínov šesti góly za sebou otočil derby proti Karlovým Varům

foto Utkání 21. kola hokejové extraligy: HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary, 24. listopadu 2023, Litvínov, Mostecko. Zleva Patrik Demel z Litvínova, brankář Litvínova Šimon Zajíček, který inkasuje gól, Ondřej Beránek z Karlových Varů a Michal Gut z Litvínova. PC

Litvínov - Hokejisté Litvínova vyhráli v 21. kole extraligy po dokonalém obratu v podkrušnohorském derby nad Karlovými Vary 6:4 a po sérii tří porážek uspěli podruhé za sebou. Energie prohrála třetí z posledních čtyř duelů, přestože vedla už 3:0. Domácí ale otočili výsledek šesti góly za sebou. Dvěma trefami se na tom podílel britský útočník Liam Kirk.

Západočeši odolali úvodnímu tlaku Litvínova díky brankáři Frodlovi, postupně se dostávali do hry a Černochova střela z úhlu jim zajistila vedení. Najednou jich bylo plné hřiště, Hladonik využil hned první přesilovku a po dalším gólu volaly i sólové nájezdy Beránka a Procházky.

Když po sto vteřinách druhé třetiny zvýšil na tříbrankový rozdíl Koffer střelou z mezikruží, zdálo se, že Energie mašíruje za třemi body. Jenže Severočeši se nesložili, naopak svého soupeře zmáčkli, čtyřmi zásahy v rozmezí deseti minut překlopili skóre a dostali Zimní stadion Ivana Hlinky do varu.

Otočku načal Kirkův úder v přesilové hře, hosté britského útočníka zapomněli na kruhu. Pak se pohotovým švihem prosadil Kudrna a po něm Koblasa, jenž si dorazil vlastní střelu. Verva dál soupeře ždímala, Kirk ji dostal do vedení svou druhou využitou početní výhodou, tentokrát z dorážky.

Nenasytný Litvínov neměl dost ani ve třetí části, v níž přidal další dvě branky. Domácí nejprve učebnicově sehráli přečíslení dvou na jednoho. Jurčík nahrál Zygmuntovi, který puk poslal do odkryté branky, než se Frodl přemístil. Euforii Vervy zvýraznil Abdul švihem do horního růžku karlovarské klece. A neutlumil ji ani zásah hostujícího Stříteského od modré čáry v přesilovce.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 6:4 (0:2, 4:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 25. Kirk (Hlava), 29. A. Kudrna (Jurčík), 31. Koblasa (O. Kaše), 36. Kirk (Zile, O. Kaše), 47. Zygmunt (Jurčík, A. Kudrna), 50. Abdul - 9. Černoch, 12. Hladonik (Zetterberg, Plutnar), 22. Koffer, 52. Stříteský (T. Rachůnek, Gríger). Rozhodčí: Hribik, Ondráček - J. Svoboda, Klouček. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. Diváci: 5094.

Sestavy:

Litvínov: Zajíček - D. Zeman, Zile, Demel, Baránek, Šalda, Czuczman, F. Kočí - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Abdul, Kirk, Koblasa - A. Kudrna, Jurčík, Maštalířský - Havelka, Gut, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Karlovy Vary: Frodl - Pulpán, Plutnar, Stříteský, D. Mikyska, Dlapa, Huttula, Havlín - O. Procházka, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Jiskra, Hladonik - Zetterberg, Černoch, Koffer - Bernovský, Kofroň, T. Redlich. Trenér: Bruk.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 22.05.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je středa 22. května 2024

Očekáváme v 21:00 14°C

Celá předpověď