bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rutta si ze zápasu se Seattlem odnesl zranění v horní polovině těla. Délka absence je nejistá

25. listopadu 2023, 9:30

Jan Vojkůvka

Ještě než San Jose nastoupilo v pátek k utkání proti Montrealu, dozvěděli se příznivci Sharks nepříliš dobrou zprávu. Na listinu zraněných hráčů byl umístěn zkušený obránce Jan Rutta, který byl zraněn tento týden v utkání proti Seattlu. Podle trenéra Davida Quinna by mohl chybět i několik týdnů. Na listinu dlouhodobě zraněných se ale prozatím nedostal.

Třiatřicetiletý Rutta se během jara podrobil operaci svalu v trupu, aby tím vyřešil diskomfort, který ke konci uplynulé sezony pociťoval a kvůli němuž de facto o závěr ročníku přišel. 

I to je důvodem, proč v hodnocení nového zranění zůstávají Sharks opatrní. David Quinn pouze pronesl, že Rutta má obtíže s horní polovinou těla, skončil na listině zraněných hráčů (nikoliv dlouhodobě zraněných) a jeho stav se bude posuzovat každý týden. Z toho se dá vyvozovat, že pokud vše půjde dobře a neobjeví se vážnější problém, mohl by se klidně za dva či tři týdny vrátit na led a nevynechat podstatnou část sezony. V minulém ročníku absentoval v celkem 26 utkáních.

K Ruttově zranění došlo v noci na čtvrtek, kdy se San Jose představilo na ledě Seattlu. Už v první třetině byl dost nešetrně naražen na hrazení Tyem Kartyem, stihl odehrát jen čtyři minuty a 17 sekund a do dalších dvou třetin už nenastoupil.

Stejně jako ostatní hráči San Jose, tak i Rutta měl pomalejší začátek sezony. Přesto dostával neustále důvěru Davida Quinna, který byl s jeho hrou spokojenější, než tomu bylo u jiných. I proto nevynechal ani jeden z prvních 19 utkání (z obránců tolik důvěry dostal už jen Mario Ferraro). 

Kvůli špatným výkonům přitom byl na tribunu posazen například nejlépe placený bek San Jose Marc-Edouard Vlasic, jenž na ledě scházel i v utkání proti Montrealu, při absenci zraněného Rutty. Místo Rutty se do sestavy vrátil po zranění Matt Benning.

Český zadák v 19 odehraných zápasech nastupoval v průměru necelých 19 minut a je čtvrtým nejvytěžovanějším obráncem týmu, pokud počítáme hokejisty, kteří odehráli alespoň 10 utkání. Prozatím má na svém kontě jednu asistenci a jedenáct záporných bodů v hodnocení účasti na ledě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.