25. 11. 2023

Novinka pod lupou: Boat Story (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Boat Story
Žánr drama, thriller, minisérie
Stanice BBC One
Premiéra 19. 11. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut

O čem to je?

Když dva cizinci v těžké situaci Janet a Samuel narazí na ztroskotané lodi na náklad kokainu, nemohou uvěřit svému štěstí. Poté, co se dohodnou, že ho prodají a rozdělí si peníze, se rychle zapletou s policií, maskovanými zabijáky a gangsterem v ostrém obleku známým pouze jako „Krejčí“. Ve své podstatě je Příběh lodi akčním thrillerem o dvou obyčejných lidech, ke kterým se svět otočil zády, a o tom, zda jsou ochotni – nebo dostatečně zoufalí – udělat něco šíleného, aby získali to, co v životě chtějí. Jsou dohnáni až na samý okraj, mohou si ale navzájem důvěřovat a vyváznout se svými životy a penězi?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak zvláštně zpracovaný pilot jsem ještě neviděla. Máme tady thrillerový příběh, který doplňuje téměř až pohádkový vypravěč, a k tomu všemu se mezi scénami objevují mezititulky ve stylu, který se používal ještě za dob němého filmu.

Celkově to k sobě absolutně nesedí a vůbec nechápu, kdo tohle vymyslel a komu přišlo jako dobrý nápad to takto i odvysílat. Příběh sám o sobě je v pohodě, ale vypravěč a ty přechody působí hodně rušivým dojmem.

Asi po pilotu nemám potřebu dál pokračovat ve sledování.

  • krimi zápletka
  • tento typ voiceoveru k tomu nesedí
  • mezikapitoly jako z němého filmu k tomu už vůbec nesedí
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu