Plzeň remizovala v Hradci Králové 1:1, bod hostům zachránil Cadu

foto Utkání 16. kola první fotbalové ligy: FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň, 25. listopadu 2023, Hradec Králové. Václav Pilař z Hradce Králové a Sampson Dweh z Plzně. PC

Hradec Králové - Plzeňští fotbalisté v 16. kole první ligy jen remizovali v Hradci Králové 1:1. Domácí poslal do vedení v 11. minutě Michal Leibl, v 73. minutě vyrovnal Cadu. Západočeši v nejvyšší soutěži neporazili Hradec potřetí za sebou.

Plzeňští vyhráli jediné z posledních pěti kol a v neúplné tabulce zůstali čtvrtí. K dobru mají odložený zápas v Mladé Boleslavi. "Votroci" bodovali počtvrté za sebou, v posledních třech ligových duelech remizovali a nadále jim patří 11. příčka.

Trenérovi Viktorie Miroslavu Koubkovi nevyšel ani druhý souboj s bývalým týmem, který ještě v minulé sezoně vedl. Na konci července Západočeši doma s Hradcem také pouze remizovali 1:1.

"Votroci" otevřeli skóre v 11. minutě. Bývalý plzeňský záložník Pilař, hrající 200. ligový zápas, ze standardní situace nacentroval do šestnáctky, Kodeš míč prodloužil k Leiblovi a ten přesnou hlavičkou překonal brankáře Staňka. Královéhradecký stoper se v ligovém ročníku trefil poprvé.

Domácí v úvodu příliš nepouštěli Viktorii před svou branku a ve 27. minutě mohli přidat druhý gól. Po akci aktivního Pilaře se dostal do zakončení Horák, jenže vysoko přestřelil. V závěru prvního poločasu už za silného sněžení v možná největší plzeňské šanci úvodního dějství po Caduově standardní situaci Chorý hlavičkoval kousek nad břevno.

Koubek do druhé půle poslal čerstvé hráče Dweha s Klimentem, kteří nahradili nevýrazné Sýkoru a Vlkanovu. První příležitost po změně stran však měl domácí Horák, jenž z úhlu trefil boční síť.

Plzeňští si potom vytvořili několik náznaků a v 73. minutě vyrovnali. Po velkém závaru vypálil zpoza šestnáctky Cadu "šajtlí" a brankář Bajza na jeho pokus k tyči nedosáhl. Brazilský krajní bek vstřelil druhý gól v ligové sezoně.

V 88. minutě mohl dokonat plzeňský obrat střídající Kliment, který ale sám před brankou hlavičkoval o kousek vedle. Hradec bodoval ve čtvrtém z posledních pěti domácích ligových duelů.

Hlasy trenérů po utkání:

Václav Kotal (Hradec): "Viděli jsme zajímavé utkání, obě mužstva chtěla vyhrát. Nakonec to skončilo, myslím, zaslouženou remízou. I my měli šance, ale Plzeň ve druhém poločase hodně tlačila, podařilo se jí vyrovnat. Skončilo to 1:1. Z toho pohledu jsme asi spokojení, protože se neprohrálo a Plzeň je velmi silný protivník. Viděli jsme její výkony v Evropské konferenční lize. Terén vypadal kvalitně, podklad byl tvrdý, ale hodně to klouzalo. Buďme rádi, že se nikdo nezranil a docela se na ten fotbal dalo dívat."

Miroslav Koubek (Plzeň): "Věděli jsme, že Hradec bude hrát velice dobře agresivně, dozadu kompaktně, soubojově. My jsme se v první půli nedokázali dobře pohybovat, byli jsme nedůrazní. Byli jsme sice asi víc na míči, ale hráli jsme v podstatě po vápno. Moc jsme si toho nevytvořili a byli útočně nedůrazní. Museli jsme udělat razantní změny o poločase. Druhou půli jsme dali jinou typologii hráčů, změnili rozestavení a byli jsme lepší my. Myslel jsem si, že po vyrovnávací brance to ještě otočíme na naši stranu. Bohužel jsme velké šance nedali a je to remíza."

FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)

Branky: 11. Leibl - 73. Cadu. Rozhodčí: Berka - Vlček, Pečenka - Hocek (video). ŽK: Horák, Kodeš, Harazim, Poštulka (trenér brankářů) - Bucha, Šulc, Hejda, Mosquera. Diváci: 7818.

Sestavy:

Hradec: Bajza - Klíma, Ševčík, Leibl (88. Čech), Horák - Kodeš - Čmelík (67. Harazim), Kučera, Pudhorocký (72. Šašinka), Pilař (88. Juliš) - Vašulín. Trenér: Kotal.

Plzeň: Staněk - Kopic (64. Mosquera), Hranáč, Hejda, Cadu - Bucha, Traoré - Sýkora (46. Kliment), Šulc, Vlkanova (46. Dweh) - Chorý. Trenér: Koubek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 23°C

Celá předpověď