Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nováček ligy zaskočil Brno. Svoboda táhl Písek k výhře

O překvapení v dohrávce třetího kola basketbalistů se na hřišti Brna postarali hráči Písku. Nováček utkání zvládl konečným rozdílem 84:71. Nejlepším střelcem s pětadvaceti body byl Martin Svoboda.

Basketbal
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

Výrazný podíl na vítězství Písku měl opět kapitán Vojtěch Sýkora, který si připsal 18 bodů, 10 doskoků a sedm asistencí. V brněnském týmu nasbíral 18 bodů Ondřej Šiška.

Brno dalo první koš, ale pak už vedl jenom Písek. Ve třetí čtvrtině narostl náskok hostů až na 27 bodů. "Někteří naši hráči nerespektovali sílu Písku a kvalitu jejich hráčů," uvedl domácí kouč Martin Vaněk v rozhovoru s TVCOM. "Písek hrál výborně. Připravovali jsme se na jejich agresivní hru a jejich obranu, ale nerespektovali jsme, že takhle budou hrát, a z toho pramenila naše nízká úspěšnost střelby. Z naší strany to určitě nebylo ono," dodal.

Písek napravil předchozí porážku s USK a připsal si třetí výhru z posledních čtyř utkání. "Jsem za výhru strašně rád, má pro nás obrovskou váhu. Zvlášť po nepovedeném utkání s USK. Jsem rád, že jsme k tomu přistoupili takhle," řekl trenér Jan Čech. "Doufám, že příští týden navážeme na tenhle výkon, hlavně z prvního poločasu, který byl famózní," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články