Hlavní obsah

Čech v elitní soutěži jako marketingový tah? Nesmysl, Petr je démon, směje se agent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle tah šokoval hokejovou veřejnost ve Velké Británii i v Česku. Úřadující britský hokejový mistr z Belfastu při zranění brankářské dvojky povolal na hostování Petra Čecha. Ano, opravdu toho 41letého vítěze fotbalové Ligy mistrů. Nejde ale jen o marketingový tah? „Vůbec. Prostě Petr je démon. Kdyby nehrál fotbal, tak se probojuje v hokeji do NHL,“ smál se v pořadu Příklep na Sport.cz agent Robert Spálenka.

Petr Čech je démon. Kdyby nehrál fotbal, tak se dostane do NHL v hokeji, směje se agent SpálenkaVideo: Sport.cz

 
Článek

Po konci fotbalové kariéry udělal Čech nečekaný krok a už jako čtyřicátník se vypracoval ve skvělého hokejového gólmana. „Když se jednoho krásného dne rozhodl, že se bude věnovat hokeji, na zahradu v Londýně si koupil umělé hřiště a trénoval tam rozkleky. Tu svou cestu si odpracoval,“ vzpomínal Spálenka.

Ze třetí britské ligy se posunul do druhé nejvyšší soutěže. Letos chytal za Oxford, než si ho však vyhlédl mistr z Belfastu. „Je to pro mě obrovská čest a splnění snu. Vždyť Belfast loni vyhrál v Británii všechny trofeje a reprezentoval i v Lize mistrů, kde porazil Pardubice,“ připomínal sám Čech, že Giants chyběl k postupu do osmifinále jediný bod.

V domácí soutěži se jim však aktuálně příliš nedaří, navíc se jim zranila brankářská dvojka Jackson Whistle. A tak se porozhlédli ve druhé nejvyšší lize, kde si vyhlédli Petra Čecha.

„Je to neskutečné. Myslet si, že ho vytáhli jen kvůli tomu, co dokázal ve fotbale, a přivedli si ho jako šaška nebo maskota, to je úplný blábol,“ mínil redaktor Jan Škvor, druhý z hostů pořadu Příklep. „Belfast je profesionální tým, má ho nakoukaného a ví, jaký je gólman. Rozhodně není špatný,“ podotkl novinář.

Čech už dokonce dostal příležitost i v brance. V sobotním utkání s Glasgow šel na led na posledních pět minut za rozhodnutého stavu 5:1. Připsal si jeden zákrok a neinkasoval.

Příklep s agentem Robertem SpálenkouVideo: Sport.cz

Bývalá fotbalová hvězda Chelsea nebo Arsenalu je sice jednou z tváří agentury Sport Invest, kterou spoluzakládal i Spálenka, hokejovou štaci v Belfastu si však Čech zařizoval sám. „Petr agenta nepotřebuje. Má tam slovenského kamaráda Miloše Melicheríka, se kterým asi diskutoval. Ale nás k tomuhle nepotřeboval,“ popisoval Spálenka.

Kontakt s nejvyšší britskou soutěží Čech už letos měl i díky tomu, že absolvoval tréninky s dalším z účastníků Guildfordem. „Je to prostě multitalent na všechno. A má skvělou sebedůvěru. Jednoho dne se rozhodne, že začne hrát na bubny a za pár měsíců odehraje koncert s profesionální kapelou,“ vtipkoval agent.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články