Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii

Zpěvačky Hana Buštíková (73) a Dana Vlková (73) tvoří již třiačtyřicet let pěvecké duo Kamelie. Jak se změnily, co vše mají společného a co dnes dělají?

-reklama-


Seznámily se během koncertního turné Josefa Laufera, kde obě vystupovaly jako doprovodné zpěvačky. Ještě před „Kameliemi“ vystupovala Hana Buštíková po boku zpěváka Jiřího Korna. Nějaký čas byly pouze kamarádkami. Společnou cestu bok po boku poté odstartovaly v roce 1980.

Kamélie to zkoušely i jako herečky

Danu Vlkovou jste mohli vidět v oblíbeném snímku Smrt krásných srnců, kde ztvárnila Irmu, což byla její poslední role vůbec. Zpěvačka měla z premiéry filmu strach, protože se obávala reakce svého otce na milostnou scénu. Ta jí byla štábem zatajena a točila se až jako úplně poslední, aby již nemohla couvnout.

Ještě předtím si Vlková zahrála menší role v dalších čtyřech snímcích a v Anděl s ďáblem v těle z roku 1983 si zahrála i její pěvecká kolegyně Hana Buštíková. I ta se celkově objevila v menších rolích v celkem pěti filmech.

V Německu se také velmi proslavily. Neujal se však jejich název Kamelie. Uposlechly tedy radu a začaly tam vystupovat pod svými křestními jmény a říkaly si tedy Hana und Dana.

Kamelie vypadají stále skvěle

I když obě oslavily třiasedmdesát, vypadají stále skvěle. Plastiky a úpravy popírají. „Kdyby chodil na plastiku každý, vypadaly by všechny ženy stejně a my si chceme zachovat osobitost,“ sdělily v loňském roce v rozhovoru pro Super.cz.

Obě zpěvačky mají společných hned několik věcí. Obě milují zpěv, jsou blondýny, mají modré oči, narodily se ve stejný rok a každá z nich má jednoho syna.

I po sedmdesátce však neodešly do pěveckého důchodu a nadále koncertují.

Zdroj: wikipedia.org, csfd.cz, super.cz

-reklama-