Souhrn událostí uplynulých dní – 24. – 26.11. 2023

Novým předsedou Českého úřadu zeměměřického a katastrálního se stane Ing. Karel Štencel

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) dnes na jednání vlády předložil výsledek výběrového řízení na nového předsedu Českého úřadu zeměměřického a katastrálního (ČÚZK). Vláda schválila kandidáta, který vítězně prošel výběrovým řízením, Ing. Karla Štencla.

Vojenské lesy a statky: Ceny palivového dřeva se v letošní topné sezoně nezvýší

Ceny palivového dřeva se v letošní topné sezoně nezvýší. V tiskové zprávě to dnes uvedl státní podnik Vojenské lesy a statky. Podnik sdělil, že letos výrazně navýšil výrobu dřeva na otop a zároveň na jaře snížil jeho ceny v průměru o 25 procent.

I jedle bělokorá má své kůrovce

Středoevropské jehličnaté lesy čelí zvýšenému tlaku biotických škodlivých činitelů, v posledních letech zejména podkorního a dřevního hmyzu. Důsledkem je oslabení až rozpad porostů zejména smrku ztepilého a borovice lesní, neboť tyto dřeviny patří mezi dominantně zastoupené jehličnany.

Zemědělci zvažují účast v protestech odborů, uvedla Agrární komora

Chovatelé hospodářských zvířat a pěstitelé zemědělských plodin podle Agrární komory ČR zvažují zapojení do protestních akcí Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) v pondělí 27. listopadu. Komora to uvedla v tiskové zprávě spolu se Zemědělským svazem ČR.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info