Filmový svět se otřásá v základech po smrti herce z kultovních akčních filmů. Připravuje se unikátní obřad

Fotografie: Honza Groh / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Filmový svět zasáhla smutná zpráva. Ve věku 86 let zemřel známý herec, který se objevil v legendárních snímcích jako je Rambo nebo Honba za klenotem Nilu.

Spyros se poprvé na filmových plátnech objevil v roce 1959 a to ve věku 22 let. Jeho prvním významným snímkem byl Krvavý soumrak a právě tento film je považován za výchozí bod jeho kariéry. Snímek získal prestižní ocenění na filmovém festivalu v Cannes a díky tomu se i Spiros dostal do povědomí režisérů a diváků. Jeho kariéra následně raketově rostla.

Proslavil se nejen na domácí půdě

Spyros následně odcestoval do Itálie, kde se objevil v několika významných rolích. Na svém kontě má přes 30 významných filmových rolí, proslul ale také jako herec v řeckých dramatických seriálech. Jeho kompletní a obsáhlou filmovou kariéru na svých stránkách zveřejnil například web IMDb.

Mezi jeho nejznámější snímky se řadí filmy Rocco a jeho bratři, Zorro, Honba za klenotem Nilu nebo Rambo 3. Kromě filmového plátna měl také velmi bohatý osobní život. Během něj byl čtyřikrát ženatý, nemá ale ani jednoho potomka. Spyros umřel 10. listopadu a to v rehabilitačním středisku v Eleusis, kde se dlouhodobě léčil. Nejedná se o jedinou hvězdu filmového plátna, která podlehla dlouhodobé nemoci. O podobném osudu filmové herečky jsme čtenáře SvětuKreativity informovali nedávno.

Smrt slavného herce právě zaskočila filmový svět. Oblíbená píseň z jeho seriálu má nyní smutný podtón

O jeho úmrtí informovala manželka pomocí sociálních sítí

Zpráva o jeho smrti se objevila na sociálních sítích a pocházela přímo z profilu jeho čtvrté manželky. Jedná se o jedinou ženu, se kterou se staral o dítě, byl nevlastním otcem. Vlastní děti nikdy neměl a to údajně proto, že se mu nelíbil svět, ve kterém žil a nechtěl do něj přivést další děti. O této informaci informoval web Naftemporiki.

Spyros podlehl dlouhodobé nemoci, proslul především jako bojovník afghánských mudžáhidů ve filmovém hitu Rambo III. Podle posledních hercových snímků se na něm dlouhodobá nemoc podepsala, jeho zdravotní stav nebyl dobrý. Dožil se ale úctyhodného věku a v srdcích své rodiny, ale i milovníků filmu bude navždy. Filmový svět nedávno opustil také jeho herecký kolega.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*