Tipy

7 tipů pro dlouhé zimní večery

Přestože nám zima přináší spoustu radosti v podobě čerstvě napadnutého sněhu či zamrzlých rybníků, většina z nás si na zimní období příliš nepotrpí. Na vině je nejen nevlídné chladné počasí, ale především dlouhé zimní večery. Do práce za tmy, z práce za tmy… Co pak z toho dne máme? V následujícím článku vám přinášíme 7 skvělých tipů, jak si zpříjemnit dlouhé zimní večery.

Aroma difuzér

ultrasonický aroma difuzér
Difuzér aroma

Ultrazvukový aroma difuzér využijete během celého roku, nejvíce jej však oceníte právě v zimě. S ultrasonickým aroma difuzérem si užijete domácí aromaterapii u dobré knihy, Netflixu či nejnovějšího DIY projektu. Na rozdíl od některých vonných svíček, vaši oblíbenou vůni můžete nasávat bez zbytečné, a leckdy i škodlivé chemie.

Do nádobky s vodou jednoduše kápnete pár kapek 100% přírodního esenciální oleje a přístroj zapnete. Po chvilce z komínku difuzéru začne stoupat slabý sloupec páry. Aroma difuzér skvěle poslouží také ke zvlhčení vzduchu, který bývá vlivem vytápění nezdravě suchý. Kromě vůní se zklidňujícími či naopak afrodiziakálními účinky můžete sáhnout po olejích, které pomohou s kašlem či ucpaným nosem.

Bublinková koupel

pěna do koupele
Pěna do koupele

Tento tip potěší spíše dámy, ačkoliv i někteří pánové si rádi dopřejí koupel v horkých bublinách. Vana plná pěna, voňavá svíčka a sklenka vína či tabulka čokolády. Dovedete si představit lepší konec náročného pracovního dne?

Relaxační koupel vykouzlíte nejen s pěnou do koupele, ale skvělou službu vám udělá také sůl do koupele. Pokud vás trápí suchá a citlivá pokožka, vsaďte na mořskou sůl do koupele. Ta efektivně hydratuje pokožku a dodá jí potřebné minerály. Chcete si při pravidelné hygieně užít i trochu zábavy? Pak vyzkoušejte bombu do koupele.

Vyhřívaná deka

vyhřívaná deka do postele
Vyhřívaná deka do postele

Hledáte věrného společníka pro studené dny i večery? Pak vsaďte na vyhřívanou deku! Ta nikdy nezklame. Elektrická vyhřívaná deka je perfektní volba zejména pro notorické zimomřivce. Oceníte ji však, i když se vrátíte promrzlí domů či během chladných večerů před začátkem topné sezóny.

Deku není vždy nutné zapojovat přímo do sítě, ale bez problému seženete vyhřívanou deku na USB. Na cesty je pak ideální vyhřívaná deka do auta, která vás udrží v teple, než se rozjede topení ve vašem autě. A věděli jste, že teplíčko z heboučké deky si může dopřát i váš čtyřnohý miláček? Pořiďte mu vyhřívanou deku pro psa a užijte si dlouhé zimní večery zachumlaní v teple.

Dobrá kniha

dobré knihy
Kniha

Také máte pocit, že už vůbec nemáte čas na čtení? Zimní večery jsou jako stvořené pro dohánění čtenářských restů. Brzký západ slunce dává pocit, že je den u konce, ačkoliv na koupel a pyžamo je ještě dost času. Zbývající čas tak můžete strávit s dobrou knihou. Pokud hledáte tip, mrkněte na náš výběr nejlepších fantasy titulů či si rozšiřte obzory pomocí praktických motivačních knih.

Teplé ponožky

vyhřívané ponožky
Vlněné ponožky

K sychravému podzimu i mrazivé zimě nedomyslitelně patří teplé ponožky. Mít nohy v teple, to je základ pohodlí. Kromě tradičních teplých ponožek na zimu můžete vsadit na vlněné ponožky či ponožky z ovčí vlny. Baví vás ruční práce? Zkuste si ponožky uplést sami. Takové pletené ponožky se mohou stát i skvělým dárkem.

A kde ani teplé ponožky s kožíškem nepomůžou, přichází ke slovu vyhřívané ponožky. Hřejivé ponožky s dobíjecí baterií se hodí nejen na outdoorové sporty, ale na současném trhu najdete také stylové domácí papuče s topným tělískem.

Konvice a hrnky na čaj

skleněná konvice na čaj
Skleněná konvice na čaj

S příchodem zimy ke slovu přichází také šálek voňavého horkého čaje. Pokud dáváte přednost sypaným čajům před těmi porcovanými, doporučujeme vám investovat do konvice na čaj se sítkem, které vám přípravu čaje značně usnadní. Jestliže si potrpíte na designové kousky, radost vám udělá také stylová skleněná konvice na čaj.

Milovníci čajů se jistě neobejdou bez velkého hrnku na čaj. K dostání jsou mega hrnky s objemem 500 ml, ale bez problému seženete i velký hrnek na čaj s objemem 1 litr. Místo konvice na čaj můžete sáhnout pro praktickém hrnku na čaj se sítkem a pokličkou.

Deskové hry

stolní hry
Stolní hry

Hledáte zábavu na dlouhé zimní večery? Vsaďte na osvědčenou klasiku a zahrajte si s rodinou či přáteli deskovku. Zavzpomínejte na sladká dětská léta a objevte retro deskové hry, které jste hráli jako malí. Mezi nejlepší stolní hry patří vědomostní hry či deskové hry podle filmů a seriálů. Velké oblibě se těší deskové hry Harry Potter či Stranger Things nebo Zaklínač.

Zabavit děti během zimní sezóny, kdy počasí procházkám příliš nepřeje, není zrovna lehký úkol. Až vás omrzí omalovánky i modelína, vyzkoušejte deskové hry pro děti. Kromě tradičního Člověče, nezlob se můžete zkusit Aktivity pro děti, Výbušná koťátka anebo znalostní pexeso.

Se zimním obdobím přichází sezóna respiračních onemocnění. Poradíme vám, jak vyzrát nad otravnou rýmou i nepříjemným kašlem a užít si zimu naplno.

Přidat komentář