Chrudimské noviny Jediným přínosem rekonstrukce u nábřeží jsou uzavírky

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Jediným přínosem rekonstrukce u nábřeží jsou uzavírky

Chrudim – Zatímco nábřeží Chrudimky se zatím k lepšímu neproměnilo, na mostě, který bude celý nahrazen novým v příštím roce, se už pracuje. S tím ale souvisí nepříjemné uzavírky. Ulice Na Ostrově je uzavřena až do 8. prosince úplně. Provoz na mostě je řízen do 4. prosince kyvadlově. Chrudimský architekt Vlasta Koupal ale uzavírky vítá. Ironicky. Na paškál si vzal v této souvislosti nábřeží řeky Chrudimky.

Architekt Vlasta Koupal na rozdíl od většiny obyvatel uzavírky vítá, ironicky totiž byly zatím největším přínosem při rekonstrukcích podél nábřeží řeky Chrudimky. Ukázaly na nesmyslnost a zbytečnost vedení dopravy podél řeky stejně jako přes centrum města. „Výsledek je stejně odpudivý jako předešlá podoba, akorát stál peníze,“ dodal k prozatímnímu řešení obnovy nábřeží Chrudimky. Současná politická reprezentace by prý udělala lépe, kdyby zaměřila svoji pozornost na současné zvelebení okolního venkovního prostředí, jak se ale současně v souvislosti s pracemi pod povrchem nestalo.

Provoz po mostě je řízen kyvadlově.  Foto: Chrudimské noviny

„Pod dohledem politiků nastupuje krejčovský salón Chrudim látající městský koberec,“ komentoval prováděné rekonstrukce podél nábřeží Chrudimky v těchto dnech. Kromě nového mostu přes řeku u OC Tesco navíc okolnímu prostředí nasadí korunu o kousek dál lávka podle španělské předlohy, naprosto nerespektující okolí. Stále není ani  jasné, jestli obyvatelům zůstane po zakopání horkovodu přímý přístup k vodě, nebo mu zamezí v rámci protipovodňových opatření Povodí Labe betonová zeď. Také cyklostezka pod mostem u OC Tesco se teprve projektuje.

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#10717 Jokl 29. Listopad 2023 - 12:49
A zatímco o dopravním kolapsu v Chrudimi píší média v půlce kraje, místní Zahrádkovy noviny, placené panem starostou tvrdí, že uzavírka mostu u Tesca dopravní situaci nezkomplikovala. Čí chléb jíš, toho píseň zpívej.
Obrázek uživatele emik
#10718 emik 29. Listopad 2023 - 13:50
Tohle je zase už od začátku proKuštovský plátek + kamarádi, tak proč se čílíte? Pod image opozice se tu jen kritizuje jakákoli radnice.
Obrázek uživatele Jokl
#10719 Jokl 30. Listopad 2023 - 12:40
emik: Tohle je zase už od začátku proKuštovský plátek + kamarádi, tak proč se čílíte? Pod image opozice se tu jen kritizuje jakákoli radnice.
Dle poslední věty Vašeho příspěvku vidím, že tu máme co dělat s mozkovým gigantem:) Třeba to nepochopíte, ale není novinářská kritika politiků nalevo či napravo největším výdobytkem svobody a demokracie?