Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

I malá náplast dokáže velké věci

27. listopadu 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Každý dobrý skutek pomáhá a vy můžete také. Podpořte koupí setu designových náplastí Dům Ronalda McDonalda stojící ve FN Motol, který pomáhá rodinám dlouhodobě nemocných a zde hospitalizovaných dětí. I malá pomoc totiž může přispět velké věci.

Dům Ronalda McDonalda, který stojí v areálu FN Motol, je v provozu již rok a během svého fungování poskytl ubytování už více než 200 rodinám. Stejnojmenný nadační fond, který se stará kompletně o jeho financování a chod, přichází již tradičně v adventním čase se speciální charitativní prodejní akcí na jeho podporu. Pro zájemce jsou k dispozici hravé a veselé náplasti, jejichž koupí podpoří činnost nadačního fondu a pomohou tak rodinám v nelehké životní situaci, kterou vážná nemoc dítěte bezesporu je, být spolu nejen o Vánocích. Sety obsahující celkem pět náplastí jsou k dostání v restauracích McDonald‘s i u delivery partnerů od 24.11. za cenu 40 Kč.

Autor: Reklamní společnost McDonald´s s.r.o.

Péče zaměřená na rodinu

Že Dům stojí v areálu pražské motolské nemocnice, není náhodou. Za specializovanou léčbou do FN Motol přijíždí malí pacienti z celé země. Vedle řady pracovišť, která jsou v tomto zařízení jediná svého druhu, je zde i největší onkologické a hematologické centrum pro děti. Dům Ronalda McDonalda nabízí rodinám plnohodnotný odpočinek i zázemí, které podporuje jejich psychiku, aby se mohly co nejvíce věnovat svému nemocnému dítěti a aby celá rodina mohla zůstat pohromadě. Ubytování v Domě jim umožňuje nejen být neustále dítěti nablízku, ale i pomáhat zdravotnickému personálu s péčí o dítě čili aktivně se zapojit při jeho léčbě. Projekt Domu je tak ukázkou úspěšné kooperace mezi neziskovým sektorem a veřejným zdravotnickým zařízením a praktickou realizací přístupu k poskytování léčebné péče, která je zaměřená na rodinu, tj. Family Centered Care. Ta přináší nesporné výhody pro rodiče, nemocné děti i samotný zdravotnický personál.