Berani padli v Přerově po nájezdech, Vsetín na Lapači přehrál Kolín

Zlínští hokejisté (modré dresy) získali v Přerově jen bod. Foto: Berani Zlín, Libor Kožík
ZLÍN, VSETÍN – Po dvou porážkách sice bodovali, na výhru si však ještě musí počkat. Zlínští hokejisté i přes střeleckou převahu nestačili na Přerov, domácím Zubrům v derby podlehli 2:3 po samostatných nájezdech a v tabulce Chance ligy klesli na desáté místo. Vítězství si naopak připsal Vsetín, který doma přehrál Kolín vysoko 7:3.

V pondělním utkání Přerova se Zlínem za hosty skórovali pouze obránci, konkrétně Mikuláš Zbořil (1+1) a Aleksi Salonen. Velkou roli v zápase sehráli také hráči, kteří mají zkušenosti s působením v dresu soupeře. Za Zlín jde o odchovance Přerova Zbořila, za Zubry se prosadili Darek Hejcman a v nájezdech Roman Vlach, tedy dva borci s bohatou žlutomodrou minulostí. Návrat do sestavy Beranů ohlásil zkušený Tomáš Pospíšil, ani jeho proměněný nájezd ale na vítězství tentokrát nestačil.

Měli jsme dobrý vstup do utkání, dali jsme první gól. Pak jsme trestuhodně o vedení přišli v naší přesilovce… Hra se přelévala, šance byly na obou stranách. Došlo až na nájezdy, v těch byl soupeř šťastnější, dal o gól víc. Nicméně kluci předvedli bruslivý, bojovný výkon, hra se zlepšuje. Obě branky dali obránci, věříme, že až se zapojí útočníci, kteří budou důraznější v zakončení a efektivnější, tak budeme získávat i více bodů,“ zhodnotil duel trenér Zlína Jan Srdínko.

Ani na Lapači se fanoušci nenudili. Vsetínští otevřeli skóre hned ve 4. minutě, kdy se prosadil Jandus, jenže o necelé tři minuty později už byli po obratu ve vedení hosté. Nejprve se trefil Piegl, bleskový obrat završil Pajer. Valaši si ovšem stačili ještě do konce první třetiny vzít jednobrankový náskok zpět, když v tu chvíli rozdílovou branku vstřelil Larsen společně se zvukem sirény.

Pavel Klhůfek navázal trefou hned po startu druhé třetiny, stejný kousek se mu povedl i na začátku třetí části zápasu a ve 44. minutě už slavil hattrick. Kolín sice ještě snížil, ale o zápase už bylo rozhodnuto.

I když jsme věděli, že to nebude jednoduchý zápas, doma proti Kolínu jsme chtěli potvrdit výhru ve Znojmě. Stav 1:2 nás malinko přibrzdil, ale výsledek jsme brzy dokázali otočit. Druhá třetina paradoxně od nás byla herně lepší než třetí, ve které jsme dali tři góly. V závěrečné části nás nakoplo první střídání. Jsme rádi za výhru, podali jsme dobrý výkon,“ uvedl po utkání vsetínský kouč Luboš Rob.

Chance liga, 25. kolo –

HC ZUBR PŘEROV – BERANI ZLÍN 3:2 PO SAMOSTATNÝCH NÁJEZDECH (1:1, 1:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Hejcman (Březina), 25. Tomi (Doležal, Vlach), rozhodující nájezd Vlach – 16. Zbořil (Lang, Salmio), 33. Salonen (Zbořil, Pospíšil). Rozhodčí: Horák, Maršálek – Mikšík, Pěkný. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1382. Střely na branku: 25:30.

VHK ROBE VSETÍN – SC MARIMEX KOLÍN 7:3 (3:2, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 4. Jandus (Dědek, Hrňa), 18. Kern (Jenáček, Hořanský), 20. Larsen, 21. Klhůfek (Rob, Jonák), 41. Klhůfek (Staněk, Jonák), 44. Klhůfek (Jonák, Rob), 46. Jonák (Rob, Ondračka) – 6. Piegl (Němec, Pajer), 7. Pajer (Skořepa, Dlouhý), 51. Vrhel (P. Moravec). Rozhodčí: Kubičík, Šudoma – Vašíček, Otáhal. Vyloučení: 7:11, navíc Morong (Kolín) 5 minut. Využití: 1:0. Diváci: . Střely na branku: 55:21 (16:8, 20:3, 19:10). 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x