Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalistky odlétají na MS do Singapuru. Jsme připravené, říkají hráčky

Česká florbalová reprezentace žen má před sebou odlet na MS do Singapuru. Na tým čeká setkání s prestižními soupeřkami, ambice ale má nemalé. Útočnice Rebecca Keprtová a Magdaléna Plášková hlásí před startem turnaje, do něhož vstoupí v neděli 3. prosince utkáním proti Polsku, připravenost.

České florbalistky
zdroj: ČTK / Profimedia

"Všechno se zvládlo, celá rekonvalescence. Jsem připravená. Můžu trénovat naplno, to je super. Nic jsem nezameškala. Florbal hraju nějakou dobu, takže jsem ho nezapomněla. Nemyslím, že by mi něco scházelo," uvedla Keprtová, která doufala, že o druhou účast na světovém šampionátu nepřijde.

"Bylo to těžké. Po reprezentaci jsem se vracela do Švédska a asi po týdnu zase do Česka, kde jsem chodila k našemu fyzioterapeutovi na kontroly a cvičení. To bylo trochu narušení normálního fungování, ale zase jsem mohla vidět rodinu, což normálně moc nevidím. Rodina mě dobila, holky v týmu mi také pomohly. Všechny věřily, že se dám do kupy," prohlásila.

Švédské zkušenosti

Hodně pracuje na své fyzičce a cítí se dobře. "Spolupracuju asi šestý rok s Radkem Gwuźdźem, který je kondičním trenérem chlapů Mladé Boleslavi. Funguje to super. Radek mi posílá plány. Když jsem v Česku, chodím k němu do posilovny. Takže když jsem nemohla běhat kvůli zranění, jezdila jsem na kole, na air biku, chodila jsem do posilovny. Vytížení tam pořád bylo, i když jiné. Ulehčilo mi to návrat," uvedla Keprtová.

Ve Švédsku se po jedné sezoně v Rönnby v létě stěhovala do Mory. "Důvodem bylo víc herního vytížení i životní stránka. Mora zajistila, abych mohla studovat švédštinu a naučit se víc jazyk. Mám v týmu jinou pozici, i když to teď ovlivnilo zranění. Jinak hraju víc, což mě může posunout," řekla.

Univerzálka, která se na svém prvním šampionátu v Uppsale před dvěma roky přestavila v obraně, se vydala do Švédska z Chodova. "Minulé mistrovství bylo pro mě i trochu překvapením, protože jsem s týmem ty dva roky vůbec nebyla. Až na posledním EFT a pak jsem odjížděla na šampionát. Byla to velká radost a mistrovství mi dalo spoustu zkušeností a otevřelo dveře do světového florbalu. Díky tomu jsem mohla jít do Švédska," prohlásila.

Věří, že český tým v Singapuru ukončí čekání na úspěch od historického bronzu z roku 2011 ve švýcarském St. Gallenu. "Máme ambice hrát finále, nebo vyhrát. Ale soustředíme se na každý zápas, nemáme ve skupině lehký zápas. Polky, Slovenky budou dobře připravené a bude to fyzicky, psychicky i takticky náročné. Snad to klapne. Každý v týmu věří. Víme, pro co jedeme a co chceme urvat," dodala Keprtová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články