Hlavní obsah

Jágr po 232 dnech nastoupí do zápasu. Za Kladno to ale nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Naposledy nastoupil na začátku dubna, kdy ve Zlíně svému Kladnu pomohl v baráži k uchování extraligové příslušnosti. Od té doby 51letý hokejový útočník Jaromír Jágr zápas nehrál. To se ale brzy změní. 9. prosince majitel Rytířů absolvuje v holešovické hale za výběr hvězd československého hokeje Utkání legend proti ikonám Sparty u příležitosti oslav 120 let od založení pražského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Legendární hokejový útočník Jaromír Jágr

Článek

V aktuálním ročníku ještě Jágr za Kladno nenastoupil a není příliš pravděpodobné, že by se tak v nejbližších dnech stalo. Byť končit nechce a rád by ještě v probíhajícím ročníku Rytířům pomohl.

„Sparta je největší klub v České republice a na jeho oslavách by tak neměl chybět nejlepší hráč naší historie,“ uvedl generální ředitel Sparty Petr Vosmík na adresu Jágra.

„Získat Jardu nebylo úplně jednoduché, je to velký profík. Když jsme ho oslovili poprvé, vůbec ještě nevěděl, jestli a kdy se vrátí (k hokeji). Byli jsme ale trpěliví. Já mám ale ke Kladnu blízko, s Jirkou Burgrem (sportovní manažer Rytířů) jsme velcí kamarádi a hodně mi s Jardou pomohl,“ prohlásil nejlepší střelec historie Sparty a dnes její výkonný ředitel Petr Ton.

Za Spartu nastoupí třeba Jiří Hrdina, David Výborný, Richard Žemlička, Jaroslav Hlinka nebo Michal Neuvirth. Za československý výběr pak legendy Tomáš Vlasák, Petr Čajánek, Ondřej Pavelec a mnoho dalších.

Ve Sportovní hale vybudované v roce 1962 vyhrála Sparta šest titulů, Československo tam triumfovalo na MS 1972 a 1985. „Bude to takový hokejový last dance haly,“ říká člen představenstva Sparty Jakub Dlouhý, že půjde o symbolickou hokejovou rozlučku s památnou halou.

Vstupenky už jsou v prodeji, ty nejlevnější vyjdou na 390 korun. Spodní patro už je zaplněno. V souvislosti s prosincovým exhibičním zápasem je pro uživatele Instagramu Sport.cz připraveno překvapení v podobě tří dvojvstupenek na utkání.

„Bude to velký hokejový svátek. Znovu se potkáme s hráči, se kterými jsme v Holešovicích vyhrávali tituly. S mnoha z nich jsme se od té doby neviděli. A zahrát si znovu před zaplněnou Sportovní halou, to jsem myslel, že už nezažijeme,“ dodal Ton.

Oba týmy odehrají zápas ve speciálních dresech s logem „120“ na hrudi. Sparťané budou mít černo-zlatou sadu, jejich soupeř bílo-zlatou. „Jsou krásné, čisté. Nevěřil bych, že někdy v kariéře obléknu dres se sparťanským logem,“ směje se jeden z gólmanů československého výběru Ondřej Pavelec.

Spartu povede jako kapitán Richard Žemlička, ze střídačky pak trenér František Výborný. Tedy velké symboly klubu s eskem ve znaku. „Je pro mě ohromná čest být znovu jako trenér na Spartě u takové akce,“ připouští Výborný, jenž Spartu dovedl ke třem mistrovským titulům.

Výběr Sparty:
Brankáři:
Tomáš Duba
Michal Neuvirth
Petr Přikryl
Obránci:
Jiří Vykoukal
Jan Hanzlík
Marek Černošek
Jaroslav Nedvěd
Stanislav Hajdušek
Leo Gudas
Karel Pilař
František Ptáček
Jan Srdínko
Útočníci:
Michal Broš
Tomáš Netík
Daniel Přibyl
Jiří Doležal
Martin Hosták
Patrik Martinec
Richard Žemlička
Jiří Hrdina
David Volek
Jaroslav Hlinka
Petr Ton
Jan Hlaváč
Jiří Zelenka
David Výborný
Martin Chabada
Ondřej Kratěna
Michal Sivek
Trenéři
František Výborný
Jan "Gusta" Havel
Výběr hvězd československého hokeje:
Brankáři
Ondřej Pavelec
Tomáš Rolinek
Dušan Salfický
Obránci:
Libor Procházka
Miloš Holaň
Milan Jurčina
Tomáš Mojžíš
Ondřej Němec
František Musil
Filip Novák
Andrej Sekera
Rostislav Klesla
Petr Čáslava
Útočníci:
Jaromír Jágr
Petr Čajánek
Radek Ťoupal
Oldřich Válek
Zbyněk Irgl
Aleš Kotalík
Evžen Musil
Tomáš Vlasák
Tomáš Rolinek
Václav Nedorost
Jiří Novotný
Radim Vrbata
Jaroslav Bednář
Jakub Koreis
Martin Hanzal
Petr Průcha
Trenéři
Martin Procházka
Martin Ručinský
Jaroslav Špaček

Reklama