Trhy i koncerty. Advent bude v Mirošově bohatý
Adventní trhy v Mirošově, foto: Pavel Žižka
Adventní trhy v Mirošově, foto: Pavel Žižka

Trhy i koncerty. Advent bude v Mirošově bohatý

29 listopadu, 2023 0 Od Pavel Žižka

Adventní období začíná už v neděli a v řadě měst a obcí se na něj chystá bohatý kulturní program. Výjimkou nebude ani Mirošov.

Stejně jako každý rok tu advent zahájí tradiční adventní trhy. 3. prosince bude náměstí Míru patřit řemeslným výrobkům všeho druhu, skvělému jídlu i pití a v neposlední řadě i hudbě. Rozhodně tak nepůjde o bleší trhy. „Moc se těším hlavně na vystoupení dětí z naší mateřské a základní školy. Právě dětem totiž patří předvánoční a vánoční období ze všech nejvíce,“ zve na doprovodný program starosta Mirošova Vlastimil Sýkora. Děti na pódiu u kostela v 16 hodin vystřídá Bára Zemanová a v 16:45 z pódia popřeje krásný advent i starosta a dá pokyn k rozsvícení vánočního stromu. „Musím předem poděkovat i členkám a členům naší kulturní komise. Adventním trhům a doprovodnému programu věnují spoustu času i energie,“ uzavírá starosta Sýkora.

Hned dvě další hudební akce se v Mirošově chystají na 20. prosince. Na tento den je naplánováno tradiční Zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň. Mirošov se účastní již po třinácté a i letos se v 18 hodin sejde spousta místních i přespolních před krásně opravenou radnicí, aby si s horkým čajem v ruce zazpívali Nesem vám noviny a Narodil se Kristus Pán.

Už o hodinu později pokračuje kulturní program přímo na radnici. 20. prosince v 19 hodin v obřadní místnosti vystoupí oceňovaná sopranistka Jana Veberová a za klavírního doprovodu Štěpána Slavíka zazpívá ty nejkrásnější vánoční písně. Hosté se mohou těšit na Purpuru, Vždyť jsou Vánoce a spoustu dalších známých melodií. Posledních pár vstupenek na adventní koncert je v prodeji v pokladně městského úřadu v Mirošově.

Ať už do Mirošova přijedete na trhy, za kulturou nebo na výlet, vyhraďte si chvilku času a zastavte se i u naší sokolovny. Uvidíte tu něco, co jinde nemají,“ zve k místnímu unikátu Vlastimil Sýkora. Před několika týdny tu byl dokončen projekt Historie psaná na plotě. Ten dostala mirošovská sokolovna úplně nový a zdobí jej řada uměleckých dřevořezeb a informačních panelů. Ty popisují historii Mirošova od geologických dávnověků až po současnost. Takovouto kombinaci umění a poučení byste jinde skutečně hledali jen těžko. Tak na shledanou v Mirošově!

zdroj: město Mirošov (tisková zpráva)