Vodní prvky či vylepšení rybníků. Lidé v Chebu hlasují, na co dá město peníze

  13:26
Ještě do neděle 3. prosince mohou obyvatelé Chebu starší patnácti let vybírat, do jakých úprav by se mělo město v nadcházejícím roce pustit. Nová forma participativního rozpočtu nazvaná Projekty pro město nabízí ze zásobníku už připravených akcí deset možností. Mnohé z nich jsou si však velmi podobné, liší se jen místem realizace.

Kuličková dráha v Chebu je jedním z projektů participativního rozpočtu, který se podařilo realizovat. | foto: Martin Stolař, MAFRA

„Vybírat i hlasovat lze na webu www.projektypromesto.cz. Na mobilní telefon přijde SMS zpráva s ověřovacím kódem. K dispozici má každý tolik hlasů, kolik je projektů, v tomto případě tedy deset. Tři projekty, které získají nejvíc hlasů, se dočkají realizace,“ popsala způsob hlasování mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

Lidé rovněž mohou radnici zasílat návrhy, co dalšího by se dalo v Chebu vylepšit. Vybrané příspěvky radnice zařadí do některého z příštích ročníků Projektů pro město. „Tyto zprávy je možné zasílat prostřednictvím formuláře, který lidé najdou v sekci kontakty,“ doplnila Liptáková.

V letošní nabídce Projektů pro město je několik návrhů na vodní prvky v městských parcích nebo plány na vylepšení dopadových ploch dětských hřišť. Přišel i návrh na rozšíření místa pro sousedské setkávání v Dolním Pelhřimově o workoutovou sestavu, schodiště v lokalitě sídliště Koželužská – Hrnčířská a úpravu rybníků v Podhradě a ve Střížově.

18. srpna 2023