Jak vyrobený PePa ke vlivu přišel

Ne nadarmo se říká, že nynější obyvatel Pražského hradu je de facto pokračovatelem Havla. I on sám se takto již několikrát ve zřetelných náznacích vyjádřil. Je-li pravdou, že Václav byl v 60. letech minulého století členem KSČ (byť důkazy o tom, byly-li, byly zničeny, avšak očitá svědectví stále existují), mělo by ono »pokračovatelství« Havel-Pavel o to větší logiku.

Stejně jako Havel byl i Pavel pro prezidentskou funkci »vyroben« v zednářských lóžích. Kdo ještě před dvěma lety znal nějakého Pavla a kdo počátkem listopadu 1989 nějakého Havla, že? A najednou – člověče, div se – taková masivní podpora obyvatelstva. Neměl ji totiž ani Klaus, ani Zeman, když se o prezidenta ucházeli. Z těch polistopadových jen Havel a Pavel. Zatímco Klausovi a Zemanovi se permanentně připomínaly jejich hříchy, Václav a Petr dosahovali liliové čistoty. Navzdory tunám másla na hlavě – Havlův nezřízený alkoholismus, event. tabuizované členství v KSČ – u Pavla komunistická kariéra v ČSLA. Oba se dokonce i potkali, a to při příležitosti nikoli ledajaké – viz. tento Pavlův facebookový status.

Václav Havel mě jmenoval generálem a poctil vůbec první medailí ČR Za hrdinství. Byl to prezident, který vždy naslouchal druhým. Včera jsem si připomněl jeho slova: Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl – bez ohledu na to, jak to dopadne. (Zdroj: facebookový status Petra Pavla, 23. 10. 2022)

Havla však najednou znal celý svět, blábolil v Kongresu, dostával čestné doktoráty a před jeho hrami, kterým nikdo nerozuměl, stáli všichni v nejhlubším předklonu, žvanili cosi o hlubokém smyslu a jedna divadelní cena následovala druhou.

U Pavla je vývoj podobný. Cituji ČTK ze včerejška: »Český prezident Petr Pavel se dostal na seznam 28 nejvlivnějších osobností, které budou podle bruselského webu Politico spoluurčovat charakter Evropy v roce 2024. Redakce serveru jej dnes označila za výrazného ‚jestřába‘ ve vztahu k Rusku a Číně, který jednoznačně podporuje Ukrajinu a volá po rozšíření NATO.«

Že by podobnost čisté náhodná? Protože jsem již dávno odrostla mladistvému věku a nějaké zkušenosti posbírala, na náhody dávno nevěřím. Zvláště na tyhle…

PS: Není to po havlovsky přímo fajnšmekrovsky absurdní a tolik bizarní, že až totožné? Na fotografii výše odpůrce komunismu, coby prezident, povyšuje do generálské hodnosti komunistického důstojníka ČSLA, a na fotografii této tentýž komunistický důstojník ČSLA (onen Havlův generál), a taktéž coby prezident, vyznamenává odpůrkyní komunismu. Ještě pořád věříte náhodě?

Aby bylo oné bizarní absurditě učiněno maximálně za dost, ještě jedna fotografie… Jó, Marta je Marta… a Havel je Pavel a Pavel Havel…

Marie Krejčíková

Související články

5 KOMENTÁŘŮ

  1. Mír v druhé polovině 20.století byl samozřejmě i v západní Evropě. To nebyla žádná výsada socialistického tábora.

  2. Podepsání této smlouvy, která nás vrhla na 45 let do naprosté podřízenosti bolševickému Rusku, bylo největší Benešovu zradou, horší než akceptování Mnichovské dohody.

  3. Mír tu díky NATO máme i teď 34 let po Sametu. Aby tu zůstal i nadále musíme si ho zasloužit a bránit proti případným východním vetřelcům.

  4. Český válečný zločinec Havel s rukama od jugoslávské krve měl v sobě tolik nestoudnosti a drzosti, že v Německu naši zem špinil tím, že ji nazval pelechem. Takto dělal Havel ostudu zemi, jíž byl prezidentem.
    Zloděj Havel, který si po listopadovém puči 1989 nakradl prolomením Benešových Dekretů, je navždy ostudou této země.

    Petr Pavel má na oplátku ruce od ukrajinské krve svými dodávkami československých zbraní do války na Ukrajině. Ostudný Petr Pavel 21.5.2023 tvrdil v Terezíně, že německé válečné zločiny páchali naši předkové za 2. sv. války a špiní tak naši zem. Pavel dělá ostudu naší zemi tím, že objíždí Evropu a nutí ostatní cizí státní představitele, aby dodávali zbraně na Ukrajinu do války proti Rusům.

    Tento hnůj nám vládl a vládne.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy