Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Na Rail Business Days
ukáží první bateriový vlak

 Pražské metro důstojně
oslavilo 50 let provozu

 Pardubice od Škody koupily
další trolejbusy 32Tr

 Táborští strojvedoucí
se školí na RegioFoxech

Na linku 413 vyjíždí kapacitnější Crosswaye

LITOMĚŘICE - Zájem o spojení mezi Litoměřicemi a Prahou a slib kraje jsou důvodem, proč se v těchto dnech na lince 413 začínají objevovat kapacitnější autobusy. Díky tomu dochází k navýšení přepravní kapacity spojů.

Provoz tak postupně přebírají čtyři nové vysokokapacitní třínápravové autobusy Iveco Crossway LE 14,5m s kapacitou čítající až 111 cestujících....


Ilustrační foto (2023, ROPID)

Na lince Pražské integrované dopravy číslo 413 spojující Prahu s Litoměřicemi byly do provozu nasazeny čtyři nové moderní autobusy IVECO Crossway LE 14,5m. "Při zahájení provozu autobusové linky 413 jsme slíbili, že nejpozději do konce tohoto roku budou nasazeny moderní kapacitní autobusy, které byly dopravcem představeny na slavnostním zahájení v Litoměřicích. Nasazením těchto čtyř nových moderních autobusů dochází samozřejmě k výraznému zkomfortnění přepravy pro cestující využívající tuto linku," uvedl Zdeněk Šponar, ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje.

Čtyři nové vysokokapacitní třínápravové autobusy IVECO Crossway LE 14,5m s emisní normou Euro 6 budou v rámci systému PID zajišťovat linku 413 z Prahy do Litoměřic. Autobus s délkou 14,5 metru přepraví celkem 111 cestujících. Vnitřní prostor vozidla je přizpůsoben pro přepravu minimálně dvou dětských kočárků nebo invalidních vozíků. Tato vozidla splňují Standardy Pražské integrované dopravy včetně barevného provedení.


Ilustrační foto (2023, MÚ Litoměřice)

Samozřejmostí u autobusů nasazovaných na tuto linku, která byla zavedena 2. září a od té doby si linka získala mnoho cestujících, je plná klimatizace vozidla a kompletní odbavovací a informační systém. Kromě platby v hotovosti zde mohou cestující platit za jízdné i bezkontaktní platební kartou nebo prostřednictvím mobilní aplikace PID Lítačka. Souběžně s Tarifem Pražské integrované dopravy v úseku Nová Ves - Litoměřice platí také plný sortiment Tarifu Dopravy Ústeckého kraje.

Linka 413 jezdí každý den, v ranní špičce cca po půl hodině, odpoledne každou hodinu a v ostatních obdobích všedního dne a o víkendech v intervalu 120 minut. Cesta z Litoměřic ke stanici metra Letňany trvá cca 65 minut. A kolik stojí jízdné? Litoměřice jsou v tarifním pásmu 9, Letňany v pásmu 0. Jedna cesta s předplatním kuponem pro Prahu stojí 90 Kč. Bez kuponu se cestující do centra Prahy dostane za 130 Kč. Pravidelní cestující ale ušetří ještě víc díky výhodným předplatním kuponům pro vnější tarifní pásma PID na měsíc, čtvrtletí či rok.


Ilustrační foto (2023, MÚ Litoměřice)

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!