Dočká se jedna z největších záhad britského zločinu rozuzlení? Vrah pomáhá dceři oběti

Nizamodeen Hosein

Jedna z největších záhad britského zločinu

Byl to první únos s astronomickým výkupným v dějinách britského zločinu. Nakonec se ale tento zločin stal jednou z největších záhad. Dva muži chtěli v roce 1969 unést manželku mediálního magnáta Ruperta Murdocha. Nicméně se spletli a unesli jinou ženu. Dodnes se její tělo nenašlo. Teď ale jeden z mužů uzavřel s dcerou unesené ženy dohodu. Když jim prozradí, kde je tělo Muriel, vyplatí mu více než milion korun. Podle informací zpravodajství Sky News měl však tuto nabídku odmítnout a ženě chce pomoci zadarmo.

Psal se 29. prosinec roku 1969. Manžel Muriel McKayové se vrátil domů a našel odemčené přední dveře, telefon vytržený ze zdi a věci z manželčiny kabelky rozházené po zemi. „Křesla byla převrácená a uprostřed místnosti seděl pes, kterého by ona nikdy neopustila,“ vzpomínal manžel unesené ženy Alick McKay.

ČTĚTE TAKÉ: Posun v případu kutnohorské sekty. Zubařka obžalovaná z vraždy čelí dalším obviněním

Když v domě ještě během noci policisté zprovoznili telefon, ihned začal zvonit. Ozvali se únosci. Chtěli milion liber výkupného. Mysleli si ale, že unesli Annu – ženu Ruperta Murdocha. Místo toho odvlekli manželku jeho pravé ruky.

Vyšetřování přivedlo policii na odlehlou farmu, která patřila Arthuru Hoseinovi a jeho mladšímu bratrovi Nizamodeenovi. Muriel se ale nenašla. Oba bratry, na základě řady nepřímých důkazů, poslal soudce do vězení na doživotí. Artur zemřel v roce 2009. Mladšího z bratrů deportovali v roce 1990 po podmínečném propuštění zpět do Trinidadu.

Nedávno se s ním spojila dcera unesené ženy. Hosein souhlasil, že prozradí, kde je tělo její matky. „Je velmi těžké o tom s vámi mluvit, protože to stále hodně bolí. Ale pokud nám můžete jakkoliv pomoci, budeme vám vděční,“ sdělila dvaaosmdesátiletá Diane McKayová vrahovi své matky.

„Bylo to velmi šokující, upřímné. Uvnitř jsem cítil hluboké emoce. Cítil bych to stejně, kdyby to byla moje máma,“ reagoval na prosbu ženy Hosein a dodal, že si uvědomuje, že je jedinou osobou, která ví, kde se tělo Muriel nachází, a i on si přeje, aby bylo nalezeno než zemře, informoval web BBC.

Odmítl proto i nabídku rodiny, která mu za pomoc s nálezem těla nabídla více než milion korun. „Nechci ty peníze. Peníze nejsou mým cílem, tím je klid. Když se to stalo, byl jsem mladý, bylo mi 22 let, necítil jsem bolest, jakou cítím teď,“ citovalo reakci muže na finanční odměnu zpravodajství Sky NEWS.

Hosein proto nabídl, že se vrátí na místo činu a ukáže rodině, kam tělo zakopal. Tvrdí, že poté, co měla infarkt, zpanikařil. Tělo pak spálil a pohřbil pod hromadu hnoje na farmě. Jenže tam se nikdy nic nenašlo. Rodina proto naléhá na policii, aby zahájila nové pátrání a tlačí na ministerstvo vnitra, aby dočasně zrušilo Hoseinův příkaz k deportaci, aby mohl farmu znovu navštívit.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální mučení kulmou. Policejní gang z Prahy unášel a zabíjel, šéfoval mu tajemný účetní

Tagy:
Krimi zprávy Velká Británie vražda krimi výkupné Rupert Murdoch Trinidad únos Muriel McKay Nizamodeen Hosein