Derniéra adaptace slavného románu Franze Kafky v RockOpeře

Derniéra adaptace slavného románu Franze Kafky v RockOpeře  

Absurdní komedie. Tak RockOpera popisuje svoji adaptaci slavného románu Franze Kafky Proces. Diváci budou moci rockovou operu s Viktorem Dykem v hlavní roli zhlédnout naposledy ve středu 29. listopadu.

RockOpera Praha uvedla Proces poprvé v roce 2016. Tvůrci Pavla Forest a Milan Steigerwald s ní chtěli vzdát hold svému oblíbenému spisovateli Franzi Kafkovi a jeho dílo interpretovat především jako absurdní komedii a satiru.

„Byť je Kafka vnímán českým čtenářem především jako pesimistický autor, je známo, že při předčítání svého románu Proces brečel smíchy. S naší adaptací chceme vypíchnout jeho vytříbený smysl pro absurdní humor,“ řekl umělecký ředitel, skladatel a klávesista Milan Steigerwald.

Hlavní roli Josefa K., který se jednou ráno probudí a zjistí, že je zatčen, aniž by mu kdokoliv sdělil důvod, získal Viktor Dyk. Mimo něj se v obsazení objevují také Honza Tláskal, Pavla Forest, Jan Toužimský, Jiří Zonyga, Žántí, Petr Opava, Daniela Gildenlöw Langrová, Miroslava Časarová, Matěj Kohout a další. Režie se ujal Roman Štolpa. Divadlo vydalo k Procesu i dva singly – Žert a Jen pár vět.

Foto: archiv RockOpera

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

RockOpera Praha nabízí i další akce

Místo konání: RockOpera Praha

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!