Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2023 6:00
Čas čtení 5:26
Lucie Kotvalová Ilona Hobzová

Testovali jsme hotovky z Lidlu nebo Tesca: Jsou jídla za 60 korun ze supermarketu lepší než obědy v restauraci?

Testovali jsme hotovky z Lidlu nebo Tesca: Jsou jídla za 60 korun ze supermarketu lepší než obědy v restauraci?
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER
GASTRO GASTRONOMIE TEST POTRAVIN
Uložit Uložené

Práce, škola, vztahy, pohyb, úklid, péče, vaření – a asi milion dalších povinností. Mnoho z nás je čas od času, v horším případě neustále, zavaleno to-do listy. Nebudeme proto asi jediní, které občas napadá: Kde můžu ušetřit trochu času?

A právě omezení vaření je pro mnohé jednou z cest, jak získat pár desítek minut denně navíc. Byť je kvalitní a vyvážená strava důležitým pilířem zdraví, čas od času se prostě nedá nic dělat – rozhodnutí, co si dát k rychlému obědu, spočine na takzvaných „hotovkách“. Tedy pokrmech, které jsou jednoduše a rychle dostupné v supermarketech nebo na benzinkách.

Redakce Refresheru se proto rozhodla otestovat, které se vyplatí čas od času kupovat. Z možných variant jsme ovšem vyřadili převážně zeleninové saláty (protože zvláště z těch kupovaných, ve kterých je většinou proteinu jen minimálně, se většina z nás nenají), bagety a tousty (protože tam má stejně každý většinou svého vlastního favorita, na kterého nedá dopustit) a jídla, která se musí ohřívat.

Do testu jsme tedy zařadili následující: luštěninové saláty, saláty z bulguru, kuskusu nebo quinoy a nejrůznější wrapy. Supermarkety, ze kterých jsme vybírali, byly tyto: Albert, Tesco, Billa, Lidl a Delmart. Hodnotili jsme na škále od 1 do 10, kdy desítka znamená ten nejlepší výsledek. 

Albert

Z Albertu jsme vybrali tři produkty: bulgur s kuřecím a hummusem, kuskus s rajčaty a hummusem a caprese wrap. Na výběr měli více možností, ale obsahem se všechny velmi podobaly. 

hotovky
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER

Bulgur s kuřecím a hummusem

Salát po otevření zaujme svou vůní. Nezklame ani při ochutnání – ocení ho převážně ti, kteří mají rádi pikantní. Kuřecí maso je sice trochu tužší, ale i tak od nás dostal poměrně vysoké hodnocení. 

Hodnocení: 8
Cena: 49,90 Kč
Množství bílkovin na 100 gramů: 6,7 g
Doporučeno
Test chipsů: Víme, které brambůrky jsou nejlepší Test chipsů: Víme, které brambůrky jsou nejlepší 13. listopadu 2023 6:00

Kuskus s rajčaty a hummusem

Tento salát nás ovšem zklamal, byl totiž poměrně suchý. Ilustrativní může být komentář, který jedna z testujících po ochutnání pronesla: „Hodí se mít vedle sebe druhý pár rukou v momentě, kdy ti zaskočí.“ Chuť stojí převážně na rajčatech, jiné ingredience cítit příliš nejsou. A pozor, pokud si ho i tak hodláš koupit, měj se na pozoru – je poměrně dost pikantní.

Hodnocení: 5
Cena: 59,90 Kč
Množství bílkovin na 100 gramů: 5,2 g

Caprese wrap 

hotovky
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER

Wrap inzeruje mozzarellu, ovšem s tou klasickou (která je mimochodem vyfotografovaná i na etiketě) nemá co do činění. Plané sliby… Když ovšem člověk nepátrá po složení a netěší se na pravou italskou mozzarellu, dá se říct, že zvolená chuťová kombinace je dobrá. Kde jsou ovšem slibované kešu ořechy, nevíme.

Hodnocení: 6,5
Cena: 59,90 Kč
Množství bílkovin na 100 gramů: 6,5 g
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse