Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Městská organizace Brána Jihlavy má novou ředitelku. Co od ní očekávat?

K zítřejšímu datu, 1. prosinci, nastupuje do své funkce Soňa Krátká, nová ředitelka Brány Jihlavy, příspěvkové organizace města pro kulturu a cestovní ruch. Co od ní očekávají zastupitelé? Na co by se měla zaměřit? Zeptali jsme se v rámci tradiční rubriky Politická korida.

Městská organizace Brána Jihlavy má novou ředitelku, od prosince nastupuje Soňa Krátká

Rada města schválila výsledky výběrového řízení na nového ředitele Brány Jihlavy, příspěvkové organizace města pro kulturu a cestovní ruch. Od 1. prosince bude organizaci řídit Soňa Krátká, která tak nahrazuje Jakuba Demla odvolaného v létě.

Redakční dotaz: Co si slibujete od nové ředitelky městské organizace Brána Jihlavy Soni Krátké? Na co by se měla dle Vás zaměřit?

Richard Shleis (SPD) 

Průhlednost hospodaření. Městská organizace Brána Jihlavy bylo dítě předchozího vedení města Jihlavy, rozmazlované a protežované. Bývalého ředitele pana Demla jsem osobně nepoznal a asi je i vizionář a jeho práce pomohla k zviditelnění města, ale neschválení účetní uzávěrky (vytvořené pod jeho vedeném) je, dle mého názoru důvod k okamžitému odvolání. Děkuji panu Demlovi za odvedenou práci a přeji paní Krátké mnoho úspěchů v nové funkci. A na co se zaměřit? Pokračovat v účelu pro který byla tato organizace vytvořena.

Libor Kuchyňa (Starostové a nezávislí) 

Slibuji si, že naváže na kvalitní práci, která se v organizaci od jejího vzniku udělala a zlepší procesy, které nefungovaly a organizaci brzdily. Věřím, že díky nové paní ředitelce bude organizace Brána Jihlavy lépe vnímána na jihlavském magistrátu i u kolegů zastupitelů, kteří ji zrovna nefandili. Našim společným zájmem by měla být fungující organizace, která bude dělat radost místním i přespolním, bude šířit dobré jméno města a bude efektivní. Jsem rád, že pozici ředitelky bude zastávat žena. Je pozitivní, že město dalo šanci právě paní Krátké, která má bohaté zkušenosti a kladný vztah k městu. Přeji jí hodně štěstí do její práce, a také samozřejmě celému týmu, protože kvalitní tým je základ úspěchu.

Martin Laštovička (ODS a KDU-ČSL) 

Dle mého názoru to nová paní ředitelka nebude mít vůbec jednoduché. Čekal jsem, že vybereme na post ředitele někoho s kulturním přesahem, manažéra a odborníka na cestovní ruch. To se nestalo. Moje nenaplněná představa nemusí znamenat, že je vše špatně. Naopak. Pokud se paní ředitelka se svojí místní znalostí zaměří na utužení kolektivu Brány Jihlavy a na její jednotlivé fungující celky, bude dobře organizovat originální jihlavské kulturních akce a bude je kvalitně prezentovat navenek i mimo Jihlavu, včetně turistiky, tak máme jako město vyhráno. Dejme ji šanci.

Radek Popelka (ANO) 

Brána Jihlavy se za těch pár let své existence stala nedílnou součástí kulturní scény Jihlavy. Brána převzala pořádání velkých městských akcí a některých dalších dlouhodobých projektů. Jejím úkolem je, ale víc. Smyslem této organizace je rozvoj vlastní kreativity a „lákání“ turistů do města a jejího okolí. Bohužel v této oblasti k žádnému smysluplnému a dlouhodobě udržitelnému posunu nedošlo.

Od nové ředitelky si slibuji zejména stabilizaci organizace jako takové. Předností nové paní ředitelky je znalost místního prostředí a jeho potřeb. Obrovskou předností je i znalost vnitřních procesů řízení a administrace práce městské příspěvkové organizace. Osobně věřím, že Soňa Krátká „nasadí“ Bránu zpátky na koleje a z opožděné příměstské lokálky se stane uznávaný mezinárodní rychlík.

Karolína Koubová (Piráti a Fórum Jihlava) 

Nové ředitelce gratulujeme samozřejmě ke zvolení a pro organizaci bychom si přáli, aby paní Krátká dokázala navázat na to dobré a kvalitní, co po Jakubovi Demlovi přebírá. Velmi bychom si přáli, aby organizace nebyla pouze "prodlouženou rukou radnice" v oblasti kultury a cestovního ruchu, ale aby si dokázala zachovat svou kreativitu, přesahy do vzdělání a sílu na prosazení potřebných investic v oblasti cestovního ruchu.


Odpovědi byly seřazeny chronologicky od nejdřívější po nejpozdější. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky politická korida, Brána Jihlavy, Soňa Krátká, cestovní ruch, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Městská organizace Brána Jihlavy má novou ředitelku. Co od ní očekávat? | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.