Sociální sítě snižují sebevědomí. Kateřina pořádá herecké kurzy, kde ho získáte zpět

30. listopad 2023

Katka pomáhá hercům i nehercům s autentickým a přirozeným projevem. Co je pro účastníky kurzu největší výzva? Kdo by měl podobný kurz zkusit? Moderuje Eva Sinkovičová. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Klub Rádia Junior navštívila herečka a lektorka herectví Kateřina Janečková. S moderátorkou Evou Sinkovičovou si v rozhovoru povídala o hereckých workshopech, které pořádá.

Mladí herci

Kateřina se věnuje herectví. Hraje, ale hrát učí i ostatní formou hereckých kurzů. S lidim trénuje autentický přirozený projev, hlas a mluvu, moderování, improvizaci i pantomimu, kouzlo řeči těla. Nevěnuje se jen dospělým, ale i dětem od čtyř let.

„Ten princip je stejný pro všechny, ale samozřejmě pro děti je předávána malinko jiným stylem, je přizpůsobena dětské psychice,“ popisuje. „Jde spíš o to si vyzkoušet, jestli to dítě chce a jestli není nuceno těmi rodiči, aniž by vědělo proč, a třeba ho to nebaví.“ Vítány jsou ale děti jakéhokoliv věku.

Co si z kurzu odnést

O její kurzy mají zájem i některé školy, které chtějí, aby děti poznaly samy sebe a rozvíjely se. „Vyzkoušejí si, kde jsou hranice toho, kdy se začínají stydět, kdy a proč se cítí trapně,“ vysvětluje.

Dnes často dětem srážejí sebevědomí sociální sítě. To snižuje i odvahu vystupovat. Přesně to se ve svých kurzech snaží Kateřina změnit. „Snažím se všechny lidi, ať už vypadají tvarově jakkoliv, navrátit k tomu, aby ve svém těle našli možnost vyzařovat svojí vnitřní energii a nenechali se stáhnout a svázat tím, že mysl si myslí, že nejsme dostatečně krásní.“

Jak kurz probíhá a jak správně pracovat s trapností, aby na nás nezanechala následky, se dozvíte v Klubu Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Eva Sinkovičová , bva
Spustit audio