KARAMELKY

2.2K

Kdo by nemiloval karamelky!

Vzpomínám na domek stojící nedaleko autobusového nádraží, kolem kterého jsem jako malá chodila. Ač nyní vypadá, že zeje prázdnotou, já si velmi dobře vybavuji ten obchůdek s potravinami, který tu býval. Při cestě ze školy jsem si tu ráda kupovala karamelky na tyčce nebo starého dobrého kamaráda Pedra. Kde ty doby jsou?… Dlouho jsem se s těmito sladkostmi v obchodech nesetkala, a tak si alespoň podobné karamelky dělám doma. Věřím, že Vám tento jednoduchý recept udělá radost, a i vy pro něj najdete místo na vánočním stole.

Karamel je jednoduchý rychlý, ale bacha na něj!

Příprava karamelu se může zdát jednoduchá a rychlá a ona taky je. Ale bacha, karamel není žádná legrace, a tak pokud nebudete dávat bedlivý pozor, můžete se nepříjemně zranit. Karamel je velmi horký, tak se nespalte a taky nespalte jeho. Karamel dokáže rychle zčernat a tím pádem zhořknout. Proto při přípravě karamelu dávejte bedlivý pozor a nikdy od něj neodcházejte. Pokud jej budete míchat, dejte pozor, ať si jej na sebe nechrstnete. Tady je opatrnost na místě!

Cukroví i jedlý dárek

Karamelky jsou skvělé nejen jako cukroví na vánoční stůl, ale pokud je hezky zabalíte, můžete jimi obdarovat i rodinu a své blízké. Zabalte je po pečicího papíru a poté po několika kusech do průhledného sáčku s mašlí. Takovým dárkem nikdo nepohrdne!

5 hvězdiček 1 recenze

KARAMELKY

Porce 30 ks
Příprava 30 minutes

Co budete potřebovat

Na karamelky

  • 300 g krupicového cukru
  • 220 ml smetany 31 %
  • 60 g máslo

Na dozdobení:

  • 50 g hořké čokolády

Postup

Autor: Markéta
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká kuchyně
Klíčová slova: cukroví, jedlé dárky, karamel, Vánoce

Zapojte se do konverzace

  1. 5 stars
    Famozni zalezitost, sice mi priprava zabrala dost casu, ale ta chut tahnouciho se karamela je famozni, cely plech zmizel za jediny vecer a deti se uz ptaly kdy budu pect dalsi. 😀 Diky, ukladam do sve kucharky.

    1. Markéta Author says:

      Tak to mám obrovskou radost! Děkuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena