Dnes Úterý - jasno 23°C
Zítra Středa - jasno 24°C
Úterý 14. 5. 2024
Svátek má Bonifác
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Doprava

Za okny metra spustila společnost EUDI komerční provoz LMS technologie

Cestující na trase A mezi stanicemi Bořislavka a Dejvická mohou od 1. prosince spatřit za okny jedoucí soupravy metra vánoční reklamní spoty společností Pilsner Urquell a ČSOB. Začal ostrý provoz multimediálního led systému společnosti European Digital Industries a.s. (EUDI).

EUDI přinesla do Prahy unikátní zobrazovací sytém využívající sérii LED panelů umístěných za sebou v tunelu metra (LMS technologie). V úseku metra A na trase Dejvická až Bořislavka se cestujícím zobrazují krátké desetivteřinové animace.

„Na vývoji a úpravě LMS technologie pro pražské metro jsme pracovali přes pět let. Nový reklamně-informační systém je Praze šitý na míru a nabízí prostor nejen pro komerční obsah, ale zobrazovat umíme například i aktuální provozní informace dopravce, které se v nenadálých situacích mohou hodit,” přibližuje Tom Procházka, ředitel společnosti EUDI.

S obdobným řešením reklamního prostoru se podle něj v Evropě pyšní již jen několik metropolí, jako například Madrid, Barcelona, Řím, Curych nebo Rotterdam. V regionu střední a východní Evropy věnovala firma EUDI Praze prvenství.

Společnosti si prostory tunelu metra pronajala od Dopravního podniku hl. m. Prahy. Spolupráce tak DPP každoročně přinese bezmála 20 milionů korun. Společnost musela v průběhu téměř čtyř let testování prokázat bezpečnost použité technologie. Za sebou má protipožární zkoušky, zkoušky proti tlakové vodě, ale i hygienické a zdravotní testy. 

„Technologie LMS (LED Media System) je neinvazivní. Nabízí cestujícím možnost shlédnout projekci, stejně tak jim neubírá právo animace ignorovat. Animace jsou bez zvuku, pasažéři mohou dál číst knížku nebo se věnovat obsahu ve svém mobilu,” dodal Procházka.


Autor: puc

Setkání veřejnosti k plánovaným změnám křižovatky Táborská a Sezimova

Včera v 08:03

Praha 4 zve obyvatele na veřejné setkání k plánovaným změnám na křižovatce ulic Táborská a Sezimova. Dlouholetým problémem je zde přechod u základní školy, místo je nepřehledné a rizikové.

Uzavření Lednické ulice

11. května 2024 v 10:54

V termínu od 13. do 22. května bude obousměrně uzavřena Lednická ulice v úseku mezi nádražím Kyje a Morušovou ulicí. V celém úseku se bude opravovat povrch vozovky a mostní konstrukce.

Tragédie ve stanici Anděl

6. května 2024 ve 22:57

Patnáct minut před osmnáctou hodinou se v pondělí stala ve stanici metra Anděl na lince B tragédie. Do kolejiště spadl cestující a zemřel. Více než dvě hodiny proto nejezdilo metro mezi stanicemi Florenc a Smíchovské nádraží.

Začne rekonstrukce kanalizace v ulicích Habartická, K lipám a Za statkem

4. května 2024 v 16:31

Ve čtvrtek 9. května budou zahájeny práce na rekonstrukci kanalizace a vodovodu v ulicích Habartická, K lipám a Za statkem, s předpokladem dokončení v listopadu, včetně obnovy povrchů.

Oprava povrchu vozovky Na Jahodnici

3. května 2024 v 10:51

V termínu od 8. do 11. května bude probíhat lokální oprava povrchu vozovky na ulicích Manželů Dostálových a Kostlivého v Praze 14. Konkrétně se jedná v ulici Manželů Dostálových o úsek mezi Bajgarovou a Kostlivého a křižovatku ulic Manželů Dostálových a...

Parkování na Strahově: Fialové zóny

3. května 2024 v 07:22

Od května začalo v oblasti Břevnova platit avizované rozšíření zón placeného stání v ulicích Maratónská a Diskařská. V těchto ulicích byly zavedeny smíšené fialové zóny. Stalo se tak na základě požadavku radnice Prahy 6, která chce tímto krokem upřednostnit rezidentní...

Další články
Nahoru