so., 2. prosinec 2023 16:14

Zima přichází a s ní i oficiální trailer k seriálu Rod draka

Oficiální plakáty k druhé sérii seriálu Rod draka Oficiální plakáty k druhé sérii seriálu Rod draka Zdroj: HBO
První oficiální trailer k prequelu Hry o trůny – Rod draka je na programu v sobotu druhého prosince. Dvě hlavní postavy – Rhaenyra Targaryen s Alicent Hightower jsou na plakátech pro novou sérii spolu s nápisem „krev za krev“ a „oheň za oheň“. Chystá se válka o trůn a již začátkem léta roku 2024 bychom ji měli spatřit na HBO Max.

Rod draka od showrunnera Ryana Condala zaznamenává Tanec draků, neboli brutální letitý konflikt z historie Westerosu, který zdevastoval kdysi imperiální Targaryenskou říši od George R.R. Martina. Odehrává se 200 let před událostmi z Hry o trůny a sleduje dynastii Targaryenů po sjednocení Sedmi království. To je mnohem dříve, než se Daenerys narodila, ale vyplňuje to velikou část příběhu její rodiny, který byl v seriálu pouze naznačen.

Druhá série by měla plynule navazovat na události, kterými skončila série první. Rhaenyra je rozrušená vraždou svého syna Luka, který byl zabit Alicentiným synem Aemondem. Tato událost vyostřila již napjatý vztah mezi nimi. Od nejlepších kamarádek, až po úhlavní nepřítelkyně. Právě to je důvod, proč by nová série měla přinést více akce a mnohem více krveprolití.

Na rozdíl od první série nebude mít deset dílů, ale pouze osm. Zdánlivě to pramení z kreativních a příběhových úvah, avšak HBO za tím vidí vidinu třetí a čtvrté série, což naznačili v rozhovoru s Deadline: „ Z mého pohledu si nemyslím, že bude méně něž čtyři série. Ale mohlo by být více. Uvidíme.“

V druhé sérii budeme svědky toho, jak se dvě postavy utkají v boji, který bude na stejné bázi jako střet mezi Sandorem Cleganem – Ohařem a Gregorem Cleganem – Horou z osmé série Hry o Trůny, kde nakonec oba zahynuli. Existuje zde několik válčících frakcí a rodinných předělů, ale jeden z největších rozkolů přichází s dvojčaty Cargyllovými. Ser Arryk a Ser Erryk byli oba přísežnými členy Královské gardy, ale nyní se dvojčata ocitla na opačných stranách – Arryk slouží královi Aegonovi II Targaryenovi, zatímco Erryk je loajální královně Rhaenyře Targaryen.

Pokud jde o obsazení seriálu, očekává se, že bude obsahovat kombinaci známých tváří a nováčků. Kromě Olovii Cooke a Emmy D’Arcy se vrací také Matt Smith jako Daemon Targaryen. Rhys Ifans jako Otto Hightower, Eva Best jako Rhaenys Targaryen, Steve Toussaint jako Corlys Velaryon, Matthew Needham jako Larys Strong a Fabien Frankel jako Ser Criston Cole. Mezi nováčky patří mimo jiné Gayle Rankin jako Alys Rivers, Simon Russell Beale jako Ser Simon Strong a Freddie Fox jako Gwayne Hightower.

 

Zobrazeno 295 krát
Naposledy upraveno: so., 2. prosinec 2023 18:33
Pro psaní komentářů se přihlaste