InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ve Vodňanech si odpočítali začátek adventu

   Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

VODŇANY – Na náměstí Svobody ve Vodňanech se v nedělním podvečeru slavnostně rozsvítil vánoční strom. Program však probíhal už od odpoledních hodin, kdy vystoupila Liduška – dechová hudba ZUŠ Vodňany. Pod vedením Romany Rédlové pak vystoupil ženský pěvecký sbor Regina a dětský sbor Rebelata při místní základní umělecké škole. Mezi diváky pak putovalo malé divadelní představení Miniatury Mutaši Entertainment.

 

Akci pořádalo Městské kulturní středisko Vodňany. Jeho ředitelka Michala Piskačová zmínila, že vydatné sněžení přidělalo organizátorům vrásky na čele. Sníh totiž napadal na postavené pódium a hrozilo, že se pod návalem těžkého sněhu propadne. Místní dobrovolní hasiči však organizátorům pomohli a sníh odklidili. Nakonec se tak program mohl uskutečnit.

„Letos se po čtyřech letech rozsvícení vánočního stromu zúčastnil ženský pěvecký sbor Regina. Věříme, že se tím vrací místní tradice. Představila se tu dnes také Liduška, hudba místní základní umělecké školy pod vedením Martina Kosána. Novinkou byl program Miniatury. Je to divadelní program, kdy dva herci prochází mezi lidmi a hrají jim přímo před nimi krátké divadelní příběhy," popsala program Michala Piskačová.

„Připravili jsme letos s ženským a dětským sborem speciální vánoční program, který se jmenuje Barokní koledy. Dnes tu máme takovou přípravu na vánoční koncert ve zdejším kostele, který uskuteční 15. prosince ve dvou časech, v 16,30 a v 19 hodin. Všechny srdečně zvu," řekla Romana Rédlová. I na tomto koncertu zazní pouze barokní koledy. „To nejsou úplně typické koledy. Některé z nich přezpívaly různé folkové a country kapely. Třeba Žalman. Je to ryze barokní hudba. Zpíváme ji za doprovodu varhan, klavíru a kolega Martin Kosán se ujme sólo trubky," dodala Romana Rédlová.

Na speciálním vánočním koncertu zazní dvanáct skladeb. Například i hudba z filmu Polární expres. "Minimálně deset let jsme ve zdejším kostele nevystupovali. Naopak děláme velké pořady v kulturním domě. Děti to baví a to nás těší," uzavřela sbormistryně.

Zatímco probíhal program na náměstí Svobody, v kulturním domě se děti mohly zúčasnit tvoření s hasiči z Pražáku. Na náměstí popřál starosta Martin Macháč poklidné Vánoce, šťastný nový rok a pevné zdraví. Nezapomněl poděkovat zaměstnancům městského hospodářství, kteří poslední dva dny bojovali s přívaly sněhu. Pak už se odpočítávalo, než se vánoční strom rozsvítil. Kdo měl chuť, mohl ještě zajít do kulturního domu, kde byla uvedena Vodňanská pohádka.

 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace