Aktualizováno

Nejlepší knihy o Bitcoinu a kryptoměnách

Nejlepší knihy o Bitcoinu a kryptoměnách

Knihy o kryptoměnách jsou skvělým pomocníkem pro ty, kteří chtějí porozumět historii, fungování a budoucnosti kryptoměn. Pojďme se podívat, které knihy o kryptoměnách jsou mezi čtenáři oblíbené a čemu se věnují.

Knihy - Bitcoin, kryptoměny

TOP5: Knihy o kryptoměnách v češtině

1 Velká kniha o bitcoinu a kryptoměnách

Autor Kamil Bouška, rok vydání 2023

Kniha vás seznámí s historií bitcoinu a s principy jeho fungování a využívání.  Autor se věnuje také různým službám, aplikacím a projektům, které souvisí s kryptoměnami. Kniha je určená zejména pro začátečníky.

DatabázeKnih.cz

2 Bitcoinový standard

Autor Saifedean Ammous, rok vydání 2018

Kniha se zabývá historií a vývojem peněz, funkcí peněz ve společnosti a popisuje klíčové koncepty v ekonomii. Samotnému bitcoinu se věnují pouze 3 závěrečné kapitoly. Nejde tedy o technickou studii bitcoinu, ale spíše o představení bitcoinu jako nové měny.

DatabázeKnih.cz

3 Bitcoin: Návrat zdravých peněz

Autor Josef Tětek, rok vydání 2023

Volné pokračování knihy Odluka peněz od státu. Kniha je určená zejména pro začátečníky a věnuje se bitcoinu ve smyslu peněz, jeho získávání, uchovávání a použití. Autor vychází z článků, které v minulosti publikoval v Bitcoin Magazine, BTC Times a na webu Alza.cz.

DatabázeKnih.cz

4 Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti (třetí vydání)

Autor Dominik Stroukal a Jan Skalický, rok vydání 2021

Kniha vás naučí používat bitcoiny, seznámí vás s minulostí bitcoinu a zkoumá jeho ekonomické dopady. Třetí (rozšířené) vydání se navíc zabývá otázkou konkurenčních kryptoměn a snaží se nastínit možné scénáře budoucnosti kryptoměn.

DatabázeKnih.cz

5 Lightning Network: Platby budoucnosti

Autor Michal Novák, rok vydání 2023

Kniha se zabývá teoretickými i praktickými aspekty okolo fungování Lightning Network a seznamuje čtenáře s tím, jak vytvořit a provozovat vlastní LN uzel. Kniha je koncipována tak, aby byla přínosem pro čtenáře všech úrovní.

DatabázeKnih.cz

TOP5: Knihy o kryptoměnách v angličtině

1 Cryptocurrency All-in-One For Dummies

Autor Kiana Danial a spol., rok vydání 2021

Kniha pro začátečníky, která se zabývá základními aspekty kryptoměn (princip, využití, nákup nebo těžba). Autor vydal také knihu o investování do kryptoměn (Cryptocurrency Investing For Dummies, 2023).

Google Books

2 Mastering Blockchain: Unlocking the Power of Cryptocurrencies, Smart Contracts, and Decentralized Applications

Autor Lorne Lantz a Daniel Cawrey, rok vydání 2020

Kniha slouží jako úvod do problematiky blockchainu, vysvětluje klíčové principy a seznamuje čtenáře s pojmy jako DeFi nebo chytré kontrakty. Technické stránce blockchainu se ale kniha věnuje jen okrajově.

Google Books

3Proof of Stake: The Making of Ethereum and the Philosophy of Blockchains

Autor Vitalik Buterin a Nathan Schneider, rok vydání 2022

Kolekce esejí, které Vitalik Buterin (spoluzakladatel sítě Ethereum) publikoval mezi lety 2014 až 2022. Kniha pojednává o filozofii blockchainu, ale také o technologické stránce kryptoměn.

Google Books

4 Mastering Bitcoin: Programming the Open Blockchain

Autor Andreas M. Antonopoulos, rok vydání 2017

Kniha obsahuje široký úvod do světa bitcoinu a technický rozbor sítě, bezpečnostních principů a použité architektury. To vše je doplněné u příklady z praxe a jednoduché analogie a ukázky kódu. Kniha je určená jak pro začátečníky, tak pro pokročilé vývojáře a softwarové inženýry.

Google Books

5 Blockchain Revolution

Autor Don Tapscott a Alex Tapscott, rok vydání 2018

Kniha vám ukáže, jak funguje blockchain, jak s blockchainem pracovat a jaké jsou jeho možnosti využití. Technické stránce blockchainu se ale autoři prakticky nevěnují.

Google Books

Pár slov závěrem

Knihy o kryptoměnách jsou skvělým zdrojem informací pro každého, kdo se zajímá o historii, současnost nebo budoucnost virtuálních měn.

Mějte ale na paměti, že knihy o kryptoměnách nemusí být zcela aktuální. Svět kryptoměn je totiž dynamický a věci, které platily před rokem, dnes už platit nemusí.

Pokud tedy hledáte nejčerstvější informace a aktuality, doporučujeme sledovat zpravodajské weby o kryptoměnách nebo články a videa od expertů.

Našli jste v textu chybu či nepřesnost? Dejte nám vědět.
Nejedná se o finanční poradenství ani investiční doporučení. Investujte na základě vlastního průzkumu do produktů, kterým rozumíte. Kryptoměny jsou vysoce volatilní a rizikové. Investujte jen ty peníze, které si můžete dovolit ztratit. Informace na screenshotech z platforem jsou pouze ilustrativní.

Diskuze

?Komentáře se zobrazují až po jejich schválení.

Vložit komentář