Vláda v Bučovicích projedná stav výstavby regionální dopravní infrastruktury

foto Zámek v Bučovicích na Vyškovsku (na snímku z 24. listopadu 2016).

Praha - Na středečním výjezdním zasedání v Bučovicích na Vyškovsku se vláda bude zabývat aktuálním stavem výstavby dopravní infrastruktury v Jihomoravském a Zlínském kraji. O současném stavu důležitých silničních, železničních a vodních staveb bude kabinet informovat ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Na jednání vládě předloží například informace o rozšiřování dálnice D1 u Brna, přípravě stavby vysokorychlostních tratí na trase Břeclav - Brno - Přerov a o výstavbě plavební komory Rohatec na Baťově kanálu. ČTK to řekl mluvčí ministerstva dopravy Filip Medelský.

Kromě rozšiřování dálnice D1 u Brna podle něj bude Kupka na jednání vlády hovořit o výstavbě velkého městského okruhu v Brně, přípravě dostavby dálnice D52, výstavbě čtyř úseků dálnice D55 nebo výstavbě D49 v úseku Hulín - Fryšták.

"Co se týká železnice, pan ministr bude členy vlády informovat o aktuálním stavu přípravy výstavby vysokorychlostních tratí na trase Břeclav - Brno - Přerov nebo o aktuálnímu postupu prací na velkých železničních investicích, jakými je třeba dokončení prvního železničního koridoru traťového úseku Lanžhot (ČR) - Kúty (SR) nebo druhá etapa elektrizace trati včetně předelektrizačních úprav Brno - Zastávka u Brna," řekl Medelský. V první etapě úprav na trase Brno - Zastávka u Brna byly nově vybudovány zastávky Starý Lískovec a Ostopovice, nyní se řeší samotná elektrifikace.

Kupka také představí aktuality k uskutečňované výstavbě plavební komory Rohatec, která podle Medelského pomůže prodloužit splavnost jižní části Baťova kanálu do Hodonína.

Vláda výjezdy do krajů zahájila v březnu, kdy jednala v Jeseníku, poté v červnu zavítala do Vimperka na Prachaticku a v září do Kadaně na Chomutovsku. Na výjezdních zasedáních se ministři věnují hlavně tématům souvisejícím přímo s navštívenými regiony. Kromě společného zasedání ministři v regionech podnikají i samostatné návštěv podniků, zdravotnických zařízení či organizací.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 09:00 20°C

Celá předpověď