Hlavní obsah

Brucháčková září i na premiérovém MS, ale místo bodů cílí hlavně na medaili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hattrickem a jednou asistencí přispěla osmnáctiletá Anna Brucháčková k vítězství českých florbalistek na závěr základní skupiny B na mistrovství světa v Singapuru nad Slovenskem 9:1 a potvrdila své skvělé statistiky v národním týmu. Na svém premiérovém šampionátu vládne produktivitě výběru kouče Lukáše Procházky s devíti body za čtyři branky a pět přihrávek. Celkově má v reprezentaci bilanci 43 bodů (16+27) ze 16 utkání.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočnice Anna Brucháčková na tiskové konferenci Českého florbalu k prosincovému mistrovství světa žen v Singapuru.

Článek

Brucháčková oslavila v reprezentaci druhý hattrick v kariéře. První si připsala na začátku února v kvalifikaci MS v Itálii, kde pomohla k výhře nad Maďarskem 31:0 čtyřmi trefami a šesti asistencemi a jen o bod zaostala za rekordem Nely Kapcové. Teď ale třikrát skórovala na velké scéně.

„Zatím si úplně neuvědomuju, že to byl hattrick. Jsem ráda, že mi tam něco spadlo, a doufám, že to bude i v dalších zápasech,“ řekla novinářům Brucháčková, která loni v září dala hattrick i ve finále MS juniorek v Katovicích, ale porážce se Švédskem 4:5 po samostatných nájezdech nezabránila.

Svou skvělou bilanci na startu kariéry v národním týmu moc neřeší. „Pomohla hodně kvalifikace, kde soupeři nebyli nejtěžší. Zatím jsme tu odehrály pár zápasů, ale jo, daří se mi. Takže fajn,“ zmínila Brucháčková bilanci 26 bodů (7+19) ze čtyř utkání. Rekordmanka Eliška Krupnová má ze 138 utkání 169 bodů (103+66). „Já to moc nepočítám, ale doufám, že to dotáhnu co nejdál. Samozřejmě dávám góly ráda, to asi každý.“

Těší ji, že přechod z juniorské kategorie jako jedna z pěti vicemistryň světa z Katovic v kádru zvládá dobře. „Jsem ráda, že mi to nedělá problémy, ale myslím si, že i Klubí (Karolína Klubalová) hrála skvěle. Přechod jí taky netrval dlouho,“ zmínila šestnáctiletou Klubalovou.

Dalšími úspěšnými juniorkami z loňska jsou Kristýna Lechnerová, Michaela Mechlová a Vendula Maroszová. „Je to fajn, ale je potřeba mít v týmu i starší hráčky, které dodají klid. A zkušenosti. Je fajn, že to máme vyvážené,“ pochvalovala si Brucháčková, která si rozumí v útoku s účastnicí už pátého MS Denisou Ratajovou, a doplňuje je Karolína Suchá.

Slovensko s českým trenérem Michalem Jedličkou drželo krok v první třetině, na jejím konci Češky otočily stav na 2:1 po úvodní inkasované brance z trestného střílení. „První třetina byla docela vyrovnaná. Tím, že nám pískli faul a Slovenky proměnily nájezd a byly ve vedení 1:0. Takže to pro nás bylo trochu náročnější. Ale myslím si, že jsme potom hru zlepšily a podařilo se nám ji ovládnout. Zápas celkově hodnotím kladně, vyhrály jsme, podařilo se nám vstřelit potřebné góly,“ podotkla.

V pátek čeká tým čtvrtfinále s vítězem předkola play off mezi Norskem a Dánskem. „Popravdě moc nevím, co od toho očekávat. Neodehrála jsem proti nim moc zápasů, ale doufám, že to zvládneme a půjdeme si pro medaili,“ řekla Brucháčková. V případě naplnění předpokladů v sobotu narazí na Finky, které ve čtvrtfinále budou mít lepšího z duelu Polsko–Německo. Váží si podpory rodin a fanoušků v Singapuru, i těch na dálku. „Byli moc fajn. Fandili, ať dáme desítku. Naši pracují, je to daleko, bohužel,“ dodala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články