Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Kosmetika

Podrobný návod, jak v zimě pečovat o pleť

Vítr, sníh, mráz a časté střídání teplot – to vše vyžaduje speciální péči o pleť. Proto patří mezi dva hlavní úkoly, na které se musíme zaměřit při zimní kosmetické péči, ochrana pokožky před chladem a její dostatečná hydratace.

1. Ranní čištění je základ po celý rok
„Bez ohledu na roční období péče o pleť začíná vždy ráno jejím čištěním. Pleť navlhčíme vlažnou vodou a do dlaně si odlijeme trochu mycí emulze, nejlépe té, která obsahuje AHA kyseliny. Jemně a šetrně si jí umyjeme celý obličej včetně krku a dekoltu. Případně můžeme emulzi použít i na celé tělo ve sprše místo klasického mycího gelu,“ doporučuje Denisa Jasinská z české kosmetické firmy Essenté a přidává vysvětlení. „Během noci se na povrch kůže vyloučí maz. Ten je nutné ráno spolu se zrohovatělými zbytky kůže odstranit, aby póry zůstaly čisté a pleť mohla dýchat. Speciální mycí emulze s mírným obsahem AHA kyselin odstraňují zrohovatělé kožní buňky, narušují mezibuněčné prostory, takže následná péče může lépe pronikat do hloubky, a zvyšují schopnost pleti vázat vodu.“

Tip: Essenté AHA Cleanser je mycí emulze, která odlíčí pleť, vyčistí ji, zvláční, a navíc ji můžete použít místo sprchového gelu. Díky obsahu mandlového oleje dodá pleti pocit hebkosti, kyselina mléčná odstraní odumřelé buňky pokožky. Koupíte na www.essente.cz za 390 Kč (100 ml).

2. Intenzivní zimní péče o oční okolí
Na jemnou pokožku v okolí očí patří po celý rok speciální oční krém. Účinnou pomoc představují hydratační oční krémy s peptidy, které dodají pokožce pevnost a pružnost, a navíc dokážou redukovat vznik mimických vrásek a zjemní případné otoky.

„V zimě neváhejte nanést oční krém znovu i po delším pobytu venku. Oční krém nanášíme krouživými pohyby a jemně vklepáváme směrem z vnějšího koutku pod okem do vnitřního koutku k nosu a pak pokračujeme dále od vnitřního koutku nahoru pod obočí směrem k vnějšímu koutku oka. Několikrát pohyby opakujeme,“ radí Martina Košťálová ze společnosti Essenté.

Tip: Essenté Intenzivní oční krém je určený pro každodenní péči o citlivou oblast kolem očí. Obsažené peptidy redukují tvorbu vrásek, zmírňují otoky, oční váčky a zesvětlují tmavé kruhy pod očima. Odstraňují stopy únavy a vyčerpání. Krém výrazně zlepšuje pevnost a pružnost pokožky, bojuje proti předčasnému stárnutí pleti. Velmi dobře se vstřebává a zanechává pokožku dlouhodobě hebkou a svěží. Koupíte ho na www.essente.cz za 1 030 Kč (50 ml).

3. Jak chránit pleť před začervenáním?
Pokud pleť negativně reaguje na přechody z tepla do zimy, například červenými skvrnami, pocity pálení nebo suchosti, potřebuje speciální péči. „Pro hypersenzitivní pleť jsou velkou pomocí boostery, které dokážou aktivně redukovat začervenání pokožky. Odstraňují pocity pálení, suchosti a podráždění způsobené přecitlivělostí pleti. Hydratují, okamžitě redukují viditelné zarudnutí a předcházejí riziku jeho opětovného rozvoje. Zároveň zmírňují projevy akné a zpomalují stárnutí pleti,“ vysvětluje Andrea Opletalová z Essenté a připomíná, že booster se nanáší ještě pod krém a stačí jej rovnoměrně rozetřít na pleť.

Na booster proti začervenání můžete následně nanést buď hydratační krém, nebo speciální krém redukující začervenání, který ještě umocní účinky boosteru. Malé množství krému stačí jemně vetřít do pleti ošetřené boosterem.

Tip A: Essenté Booster proti začervenání obsahuje účinné látky, jako je například Telangyn peptide, extrakt z jerlínu japonského, kyselina hyaluronová, Antileukine-6, D-panthenol, Eurol BT. Díky kombinaci těchto látek dokáže odstraňovat pocity pálení, suchosti, začervenání a podráždění pleti. Koupíte ho na www.essente.cz za 1 060 Kč (50 ml).

Tip B: Essenté Krém redukující začervenání byl speciálně vyvinutý pro hypersenzitivní pokožku, se sklonem k začervenání, zánětu a s viditelně popraskanými žilkami. Přináší okamžitou úlevu od podráždění a zmírňuje zarudnutí pokožky. Zlepšuje žilní mikrocirkulaci, zklidňuje, hydratuje a projasňuje pleť. Chrání pleť před nepříznivými vnějšími vlivy. Hodí se i jako podklad pod make-up. Koupíte ho na www.essente.cz za 830 Kč (50 ml).

4. Intenzivní hydrataci nepodceňte ani v zimě
Po celý rok, a tedy i v zimě, je třeba dodávat pleti pravidelně potřebnou vláhu. Mráz a vítr pleť vysušují, proto pokaždé, když máte pocit, že je pleť napjatá nebo suchá, na ni naneste vhodný hydratační krém. Zvýší se tak pevnost a pružnost pleti, zlepší se její regenerace i struktura.

„Na rozdíl od letních dní, kdy hledáme co nejlehčí krémy, hodí se pro zimní období ty s bohatou texturou a obsahem účinných látek, které mají blahodárné účinky na pokožku. Patří sem například mořské řasy, které přispívají k hydrataci pleti a zmírňují její začervenání, nebo kanabidioly, které dokážou urychlovat regeneraci buněk a mají i blahodárný vliv na akné,“ doporučuje Martina Košťálová z Essenté.

Tip: Essenté Premium hydratační krém je intenzivní hydratační krém s obsahem kanabidiolů (CBD), extraktů z mořské řasy (Codium Tomentosum) a dalších účinných látek. Krém má bohatou texturu a je vhodný pro extrémně suchou, podrážděnou, citlivou, ale i zralou pleť. Příjemně voní, snadno se roztírá a nezanechává na pleti mastný film. Můžete jej použít jako denní i noční krém. Koupíte ho na www.essente.cz za 1 080 Kč (50 ml).

5. Opatrně na horách!
Při pobytu ve vyšších nadmořských výškách, kde je sluneční záření velmi intenzivní, je nutné chránit pleť přípravkem s vysokým faktorem – nejlépe SPF 50. Krém naneste rovnoměrně na celý obličej, případně i odhalený krk nebo uši, které jsou velmi náchylné ke spálení.

„Krém se SPF 50 by měli používat všichni, zvláště pak ti, kdo mají jakékoliv specifické problémy s pletí, pigmentové skvrny apod., a samozřejmě lidé, kteří patří mezi světlé fototypy. I ty nejkvalitnější přípravky s vysokým SPF ale ztrácejí po dvou až třech hodinách svoji fotostabilitu – schopnost pokožku maximálně chránit. Po této době je tedy třeba ochrannou vrstvu obnovit,“ připomíná Denisa Jasinská z české kosmetické společnosti Essenté, která se zabývá vývojem a výrobou kosmeceutik, což jsou přípravky na pomezí kosmetiky a farmacie.

Tip: Essenté Denní krém SPF 50 je ochranný lehký krém, který se hodí pro všechny typy pleti. Pokožka je velmi intenzivně chráněna před buněčným poškozením způsobeným UVA i UVB zářením. Mandlový olej dodává pleti pocit hebkosti, obsahuje řadu vitamínů a minerálů. Bambucké máslo pleť hydratuje a regeneruje. Koupíte ho na www.essente.cz za 580 Kč (50 ml).

– Essenté, luxusní česká kosmetika –
Kosmetická značka Essenté je důkazem toho, že i česká firma je schopna vyvinout kosmetiku, která je kvalitou, účinky, parfemací i designem srovnatelná s nejlepšími světovými značkami. Aktivní látky i výrobní postupy vycházejí z nejmodernějších vědeckých poznatků kosmetologie a dermatologie. Přípravky Essenté se tak řadí mezi kosmeceutika – nejvyšší kategorii kosmetických produktů. Více na Inspirace.essente.cz

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *