Věrnostní aplikace ORLEN hlásí půl miliónu registrací.

Věrnostní aplikace ORLEN dosáhla počtu půlmilionu registrovaných: potvrzuje rostoucí popularitu

Síť čerpacích stanic ORLEN, patřící k rafinérské a petrochemické skupiny ORLEN Unipetrol, zaznamenala významný mezník v rozvoji své věrnostní aplikace. Na konci listopadu 2023 se do ní zaregistroval již půlmiliontý uživatel, což je potvrzením stále rostoucího zájmu zákazníků o mobilní platby za paliva, sběr bodů a čerpání výhod věrnostního programu.

Věrnostní aplikace ORLEN se stala neodmyslitelnou součástí každodenního života zákazníků, kteří v ní nacházejí rychlý a moderní způsob interakce v síti čerpacích stanic ORLEN.

„Slavíme další významný milník naší mobilní aplikace, a to překonání hranice 500 000 registrovaných uživatelů. Tito naši zákazníci mají možnost nejen přímo z mobilního telefonu platit za palivo, ale také si vybírat odměny pro naše věrné zákazníky a využívat další služby.

Aplikace s věrnostním programem pro nás představuje efektivní prostředek komunikace se zákazníky a příležitost odvděčit se jim za projevenou důvěru,“ říká Vladimír Dočekal, ředitel sítě čerpacích stanic ORLEN v Česku.

Uživatelé využívají aplikaci ORLEN ke sbírání bodů za úhradu načerpaného paliva přímo u stojanu nebo po předložení kódu QR také za bezhotovostní i hotovostní platby za zboží a služby na pokladnách. Body získávají také za registraci, uvedení narozenin, přizvání dalších uživatelů do aplikace a další aktivity.

 

Nasbírané body pak mohou vyměnit za zvýhodněné nabídky nebo produkty zdarma v rychlém občerstvení Stop Cafe, atraktivní merche ORLEN či vstupenky na akce podporované značkou ORLEN. Ve spojení s Tankartou Easy čekají na věrné zákazníky navíc i výhodné slevy z každého litru paliva.

Statistiky z mobilní aplikace ORLEN poskytují zajímavý pohled na dynamiku jejího využívání. Měsíčně je přes aplikaci uskutečněno více než 750 tisíc transakcí. „Největší úspěch s aplikací máme na Moravě, konkrétně ve Zlínském kraji, kde registrujeme největší podíl načerpaného paliva zaplaceného přes aplikaci.

Středočeský kraj zase vyniká absolutním objemem odebraného paliva přes aplikaci,“ přibližuje Vladimír Dočekal. Více než třetina zákazníků s aplikací platí za načerpané palivo přímo u výdejního stojanu. Platba od stojanu je nejčastěji realizována v již zmíněném Zlínském kraji, po němž následují kraje Olomoucký a Moravskoslezský.

Mezi nejoblíbenější odměny v aplikaci patří ty produkty, které jsou bestsellery i v rámci nabídky občerstvení  Stop Cafe. Jsou jimi hot dog ve standardní velikosti zdarma, horký nápoj ve standardní velikosti zdarma a velký hot dog za cenu standardního. Nejdelší účtenka ve čtyřleté historii aplikace měla celkem 135 položek. Byla zaznamenána v roce 2021 na čerpací stanici ORLEN Olomouc – Hněvotínská.

Nejdelší letošní účtenka pochází z Prahy a je na ní 75 položek z gastro nabídky Stop Cafe. Nejaktivnější a nejzcestovalejší uživatel provedl letos alespoň jednu transakci na 185 z celkového počtu 434 čerpacích stanic.

Aplikace ORLEN je určena pro mobilní telefony s operačními systémy Android a iOS. Zájemci si ji mohou stáhnout a nainstalovat bezplatně z portálů Google Play a App Store. Služby aplikace lze využívat v celé síti veřejných čerpacích stanic ORLEN v České republice.

 

Síť čerpacích stanic ORLEN je součástí skupiny ORLEN Unipetrol, jež patří do nadnárodního skupiny ORLEN, a provozuje nejrozsáhlejší síť čerpacích stanic v České republice. Kromě paliv Efecta s čistícím účinkem nabízí ORLEN také prémiová paliva Verva, která mají vedle čistících účinků maximálně vylepšeny výkonnostní parametry.

V síti ORLEN jsou dostupné i alternativní pohony zkapalněný ropný plyn (LPG) a stlačený zemní plyn (CNG). ORLEN také disponuje nejširší sítí elektrodobíjecích stojanů. Na pražském Barrandově a v Litvínově provozuje veřejné plnicí vodíkové stanice.

ORLEN také nabízí široký sortiment občerstvení v gastronomickém konceptu Stop Cafe a vydává i vlastní tankovací karty EASY a BUSINESS. Zákazníkům rovněž nabízí dvě mobilní aplikace – věrnostní aplikaci ORLEN a aplikaci pro péči o vůz Mycí digi linka. ORLEN v Česku provozuje celkem 434 čerpacích stanic a má tržní podíl 25,7 %.

Důvěru spotřebitelů potvrzuje i fakt, že síť čerpacích stanic ORLEN již šestkrát získala titul Nejdůvěryhodnější značka v České republice.

 

 

PR