Hlavní obsah

Lidé o víkendu vykoupili boby a sáňky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvykle štědrá sněhová nadílka posledních dní pomohla prodejcům sportovních potřeb i oblečení. Mnohde lidé vykoupili boby a sáňky, prodejci nestíhali doplňovat zboží.

Foto: Petr Horník, Právo

Víkendové sněžení v Praze. Na snímku Riegrovy sady

Článek

„Poslední víkend dorazilo do našich obchodů v průměru o pětinu více zákazníků než obvykle. Podobně vysoký zájem během roku vidíme například během Black Friday. Vyšší návštěvnost vidíme i na našem e-shopu,“ řekl Novinkám mluvčí řetězce obchodů Sportisimo Jakub Švestka. Všechny pokladny jely na maximum, přesto se ve špičkách občas tvořily fronty.

FOTO: Česko pod sněhovou peřinou

Počasí

„Sekci s boby a sáňkami vzali zákazníci v pátek a v sobotu doslova útokem a v řadě našich obchodů je tento sortiment v tuto chvíli skoro vyprodaný. V současnosti pracujeme na rychlém doplnění zboží, protože s ohledem na předpověď počasí pro další dny očekáváme pokračující enormní zájem o tento sortiment,“ dodal Švestka.

„Pokud jde o boby a sáňky, tak pokud porovnáme uplynulý týden s odpovídajícím obdobím minulého roku, můžeme konstatovat, že nárůst poptávky je přibližně desetinásobný,“ potvrdila mluvčí největšího tuzemského e-shopu Alza.cz Eliška Čeřovská.

Na odbyt šly podle vyjádření obchodníků v těchto dnech také zimní a lyžařské bundy, mikiny, zateplené kalhoty, zimní a treková obuv a také lyže a příslušenství. To vše jak pro dospělé, tak děti. Vedle bleskového nástupu zimního počasí na celém území republiky sehrál roli také fakt, že šlo o první adventní víkend, kdy lidé nakupují nejen pro sebe, ale i vánoční dárky pro své blízké.

Anketa

Byli jste v posledních dnech sáňkovat nebo lyžovat?
Ano
43,4 %
Ne
56,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 824 čtenářů.

I přes denní doplňování novými kusy jsou boby a sáňky v obchodech Decathlon v posledním týdnu neustále vyprodané, uvedla ČTK. „Posledních 14 dní jsme také zaznamenali zvýšený zájem o zimní boty a na odbyt jdou také takzvané nesmeky. To podle nás zapříčinila především vznikající ledovka,“ řekl agentuře odborník na běžecké lyžování v Decathlonu František Jakl.

Jak rychle napadl, tak rychle roztaje. V Německu očekávají povodně

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám