Jak moc důležitý je výběr oblečení na první rande?

Téma vhodného oblečení na první rande je určitě důležité a doporučuji ho nepodcenit. Na první schůzce je totiž zásadní se dobře cítit a být sama sebou (sám sebou) a k tomu je opravdu důležité, aby mi nové šaty seděly a nekrabatily se a já neměla potřebu si je pořád rovnat atd. Obecně je také důležité oblečení přizpůsobit místu prvního rande, jinak se obléknu na večeři a jinak na procházku zimní Prahou nebo třeba na squash.

Zdroj: Youtube

Co když žena nepatří k těm, které rády podpatky a šaty, a přitom to místo konání schůzky vyžaduje?

Je nutné myslet na svůj vlastní individuální styl a jeho zachování. Pokud jsem sportovkyně, která se nikdy nemaluje a zásadně chodím v džínách, nedává smysl se nutit do krajkových šatů se sofistikovaným večerním líčením. Na druhou stranu muži nemají rádi neupravené ženy, vnímají to pak tak, že ženě na seznamování nezáleží, pokud se ani na první schůzku ani trochu nenamalovala a přišla ve vytahané mikině a teplákách.

Občas se stává, že fotografie klame. Lidé mají tendence dělat se lepší a hezčí. Ale pak přijde realita..

Ano, i to jsem bohužel během desetileté praxe naší agentury zažila, kdy v prezentaci byla klientka neuvěřitelně atraktivní a upravená dáma a na seznámení pak dorazila nenalíčená a v teplácích. Nemusím dodávat, že klient už neměl zájem o další rande a její koučka s ní měla velmi intenzivní setkání.

Jaké oblečení je tedy sázka na jistotu?

Určitě nikdy nešlápnete vedle, pokud na rande vyrazíte v nějakých jednoduchých slušivých šatech, které zvýrazní vaši ženskost. Lehký make up nebo minimálně upravené vlasy jsou povinnost. Stejnou službu udělá také žensky střižená halenka/košile či top a džíny. U pánů pak nejvíc funguje košile a džíny v kombinaci se sakem.

Každopádně protože téma správného oblečení považujeme za velmi důležité, věnovala jsem tomu celý jeden díl svého podcastu Na rande, kde jsem s naší úžasnou stylistkou Mili Osičkovou probírala, jaké oblečení si vybrat pro které příležitosti, co sluší každé ženě, co naopak by měli obléct pánové.

Zdroj: iGlanc.cz, Date2k, Kristýna Mertlová, majitelka seznamovací agentury

Související články